Ağlama
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocukluk Korkuları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25124
Tarih: 29 Mar 2025 Saat 22:19
Konu: Ağlama
Mesajı Yazan: ahsun
Konu: Ağlama
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2010 Saat 08:36
Özlem hn.
40 aylık ikiz eşi oğlum, 5-6 ay öncesine kadar çok dışa dönük ve mutluydu. Ancak 5-6 aydır dışarıda yabancı biri (komşu, parkta başkalarının annesi vs) birşey söylese (oğlum dikkat et sarkma, düşersin v.s. gibi) çok kötü ağlıyor. Taki kendisini kusturana kadar.Böyle ağlayınca kusması zaten vardı. Eğer ona yönelik böyle bir uyarıları yoksa sosyal ilişkileri iyi konuşur anlatır adını söyler. Sadece kesinlikle uyarı istemiyor. Beni üzen bu çocuk niye başkalarından bu kadar korkuyor. ? Ne yapalım? Şimdiden teşekkürler. (Bakıcı ve babaanne beraber bakıyor)
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2010 Saat 16:41
çocukların gelişimlerine ve kişilik özelliklerine uygun korku dönemleri olur. bu yaşlarda yabancılardan korkmasını pek beklemeyiz, ancak diğer çocuklarla yaşadığı bir olay tetikleyici olmuş olabilir. korkusunu ciddiye alın ancak abartmayın ve koruma yönüne gitmeyin, bir yandan da ne saçma bundan korkulur mu tarzında da yaklaşmayın. tam olarak neden rahatsız olduğunu anlamay çalışın ve sonrasında korkusunun üzerine gidebilmesi için ona destek verin ve bu yolda attığı en küçük adımı bile övün, takdir ettin. olumsuz adımlarda ise sadece sessiz kalmayı tercih edin
------------- özlem
|
|