Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tonsilit ve yara

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25023
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 10:31

Konu: tonsilit ve yara
Mesajı Yazan: merwe
Konu: tonsilit ve yara
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2010 Saat 13:25
iyi çalışmalar hocam
oğlum 2gün önce tonsilit oldu,ilk gün iğne vurulduk ateşi düştü,antibiyotikle devam edin dedi doktorumuz ama huzursuzluğu hiç bitmedi ve antibiyotiği asla içiremedik,akşamüstü tekrar hafif ateşi yükselmeye başlayınca tekrar iğne istedim novosef 1gr vurulduk dün akşam,bugün ateşi hiç yükselmedi,bu akşamda vurulsak yeterli gelirmi,şurupla devam etmemize gerek var mı??
bide boğazından çok dilinin üstündeki yaralar çok acı veriyo sanırım,ağzına hiç yemek koymuyo,onun için ne önerirsiniz???
kısacık bir şey daha,biz sizden öğrendiklerimizden sonra teşhislere iknada zorlanıyoruz,bu yüzden illa hemogram istedim,wbc gerçekten yükselmişti o zaman tonsilite ikna oldumSmile oğlumun hgbsi 15 hocam,2 yaşında,çocuklar kansızlıktan kıvranırken yüksek geldi bu bana,normalmi sizce??
çok vaktinizi aldım hocamm teşekkürler

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2010 Saat 12:25
Hastalık esnasında, vücut su kaybettiğinde, kan koyulaştığı için, HGB değeri geçici olarak yükselir, takmayın kafanıza. Ateş düştü ise (ilaçsız) , antibiyotik gerekmez.

Mesajı Yazan: merwe
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2010 Saat 13:05
ateşi iğneden sonra düştü hocam,dün ateş hiç çıkmadı yinede akşam iğnesini vurdurduk,bugünkini tekrar vurdurmayalım o zaman ne dersiniz,toplamda 2 iğne vurulmuş olduk 1 günde antibiyotik içmişti??mikroplar direnç kazanır mı?? bugün daha iyi gibi,birşeylerde yemeye başladı azar azar

-------------

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2010 Saat 13:23
Yeter, gerisi gereksiz...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat