Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2,5 YAŞINDAKİ OĞLUMUN GEÇ KONUŞMASI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Konuşma, Geç Konuşma, Kekemelik
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2501
Tarih: 29 Haz 2025 Saat 02:28

Konu: 2,5 YAŞINDAKİ OĞLUMUN GEÇ KONUŞMASI
Mesajı Yazan: füsunözbek
Konu: 2,5 YAŞINDAKİ OĞLUMUN GEÇ KONUŞMASI
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2007 Saat 00:28
Unhappy
merhabalar Özlem Hanım

Benim oğlum bir ay sonra 2.5 yaşında olacak. Fakat hala 15 kelimeden fazla kelime söyleyemiyor. Anlatmak istedediklerini hareketleriyle çok iyi anlatabiliyor, kendisine söylenenleri çok iyi anlayabiliyor, kelime bilgisi anlama yönünden çok iyi fakat konuşamıyor. Biz oğlumla fazlaca başka insanlarla birarada olamıyoruz çünkü benim bütün arkadaşlarım çalışıyorlar, acaba yalnız yaşamamızın bu durum üzerinde bir etkisi var mıdır, endişe etmemi gerektirecek bir durum var mıdır, ne yapmalıyım?

Teşekkür ederim

-------------
Hümanist

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2007 Saat 11:49
merhaba,
yalnız yaşaamın yani çocuğunuzun fazlaca konuşulan bir ortamda olmamasının bazı sakıncaları olabilir elbette. ancak siz oğlunuzla iletişiminizi yoğun tutArak bu sorunu azaltabilirsiniz. ayrıca bazı çocuklar konuşmadan öönce kelimeleri zihninin bir yerinde tutar ve bir gün cümleler halinde konuşmaya başlarlar. şu an için endişe etmenize gerek yok. işaret diliyle anlatmaya çalıştığı her şeyi anlamayın, tatlı tatlı konuşmaya yönlendirin.ancak zorlamayın kendini hazır hissettiğinde beklemediğiniz kadar düzgün konuşacaktırı

-------------
özlem

Mesajı Yazan: füsunözbek
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2007 Saat 00:02
Özlen. teşekkür ederim. çimi rahatlattınız.

-------------
Hümanist

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat