Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 30 aylık,
Örneğin yemek yerken artık doyduysa doydum diyor ama tabağını vermeden mama sandalyesinde önüne yada yere döküyor.Bardaktan birşey içerken istemediği zaman yere döküyor.ELine telefon ,kumanda yada almaması gereken birşey aldığında verirmisin onu dediğimizde yanına giderken panik oluyor ve elinde ne varsa o an yere fırlatıyor.Bu tehlikeli birşeyde olabilir bardak v.s. Bunlar şımarıklıktan mıdır? bugün bir doktor davranış bozukluğu olabilir,korkutuyormusunuz hiç dedi.Korkutmuyoruz.Aksine doktor kendide şaşırdı anlattıklarımızdan çocuk psikoloğuna danışabilirsiniz dedi.Çünkü çok sevecen,güleç yüzlü bir çocuk ama bazen durup dururken beni tırnaklayabiliyor,yüzüme falan saldırıyor kızınca.Biz onu dövmüyoruz.Bazen özellikle kendisine zarar verebilecek birşey yaptığında kızdığım ,uyardığım oluyor ama onuda mı yapmayalım?Nasıl bir yol izlemeliyiz?
Babasının çok sinirli bir yapısı var babası onu korkutmasada babasından korkuyor birşey diyecek diye onunla alakası olabilirmi?Birkaç defa eline vurmuştu,ve kızınca vurmaktan çok,çok bağırıyor :((((( İster istemez arada aile içinde de tartışmalarımız oluyor :( bizim yüzümüzdenmi asabileşiyor kızımız yoksa yaşla mı alakalı çözemedim.Aslında dediğim gibi çok sevgi dolu, paylaşımcı, arkadaşlarına falan zarar vermiyor.
|