Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24958
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 18:29

Konu: ateş
Mesajı Yazan: didecik
Konu: ateş
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2010 Saat 14:14
kadir bey kızım 4-5 gündür ara ara ateşleniyo.bisüre ateşi oluyor sonra bi gün geçiyo sonra tekrar ateşleniyo..maksimum 39 oldu ateşi.görünürde bişeyi yok gibi sadece biraz halsizlik.doktora götürmedim ilaçta vermedim ne yapabiliriz.nedeni öenmli bişeymidir.kızım 19  aylık

-------------
dide

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2010 Saat 14:32
Ateş i çok konuştuk, eski mail ve makalelere bakın.

Mesajı Yazan: didemim
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2010 Saat 16:17
kadir bey üstte bahsettiğim gibi ateşi 6 gün kadar araara olunca artık doktora götürdük.betanın a cinsi gibi bişeyler söyledi.sadece boğazına baktı.tahlile gerek görmedi.neyse peni..lin surup antibiyotik verdi.10 gün kullandık.iki haftadır iyiydi şimdi yine bugün ateşi var..bu ateşin geçmesini ne kadar süre bekleyip doktora götürelim.yine betamıdır acaba ateşi yapan

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2010 Saat 12:48
19 aylıkta "Beta" olmaz, saçmalıyorlar... İsterseniz, "Strep-A" testi diye bir test var, ondan yaptırın. Hemen 10 dakikada netice verir. Kültürden daha güvenilirdir. Bu yaşlarda genellikle "Grip" görülür, ama nedense bizim doktorlar hiç görmezler..Hepsi ya Astımdır, yada Beta (!) ...Benim "Beta diye bir virüs..." makalemi yazarlar bölümünde okuyun..

Mesajı Yazan: didemim
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2010 Saat 14:54
kadir bey bende inanmadım betayada ama antibiyotiklikti.ağız kokusu ve dilde pas vardı.neyse boğazdaki enfeksiyonu atlatmıştık..yine 3.gündür 38 buçuklarda ateşli.kan testi ve idrar tahlili temiz.
1.boğazınada baktı bişey yok dedi antibiyotikten 1 hafta sonra tekrarlamış olabilirmi boğazdaki enfeksiyon
2.boğazda olan problem kan tahlilinde cıkarmı 
3.gribin hiç bi belirtisi yok bu çocuk niye ateşli..
4.ne yapabiliriz bundan sonra..kaç gün daha beklemeliyiz ateşli

-------------
DİDE

Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2010 Saat 16:38
Bir kan sayımı yaptırın... WBC sayısı düşük çıkarsa, antibiyotik gerekmiyor, viral enfeksiyon demektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat