Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sinuzit Teshisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24831
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 20:24

Konu: Sinuzit Teshisi
Mesajı Yazan: Gozde
Konu: Sinuzit Teshisi
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2010 Saat 09:39
Merhaba,
Oglum 2 yas 8 aylik.. Singapur'da yasiyoruz 1,5 yildir. Benim sorunum oglumun gecmeyen oksurugu. Bundan 3 ay once soguk alginligi sonrasinda basladi, devam edince kendi pediatri uzmani home dust alerji testi yapalim dedi ve test sonucunda 2 duzeyinde alerji cikti. Doktoru Aerius verdi. Yaklasik 2-2,5 ay her gece yatmadan kullandi daha iyi gibiydi ama hicbir zaman tamamen gecmedi. 3 hafta once de birden bire bir artis oldu oksurugunde, kriz gibi geliyor ve yaklasik 45 dakika suruyordu. Hemen KBB uzmanina goturduk ve x-ray sonucunda sinuzit cikti. Doktor 20 gunluk antibiyotik tedavisi verdi( Augmentin )ve su an ikinci sise bitmek uzere ama oksuruk azalmis da olsa mutlaka gun icinde bir sefer yarim saatlik bir oksuruk atagi geliyor.Kuru bir oksuruk.Geceleri bitti oksuruk
KBB uzmani alerji duzeyi icin cok dusuk, oksuruge sebep olmaz dedi.
Belki endiselenmemeliyim, tedavi uzun suruyor ama bu konuda yorumlarinizi almak istiyorum. Cocugumu baska bir doktora daha goturmelimiyim?
Cok cok tesekkurler

-------------
Gozde

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2010 Saat 13:01
Allerji diyenin bir halt bildiği yok... Klasik bilgidir, allerji testi yapmadan evvel mutlaka, 1- Gaitada parazit olmamalı,2- Diş çürüğü olmamalı,3- Sinüzit olmamalı ve 5- İYE olmalalıdır.. Bu hususlar, yalancı pozitifliğe sebep olur... Ama niyet kötü ise, hiç bunlarla uğraşmadan bu allerji testlerini yaparlar. Siz, gripal bir enfeksiyon geçirmişsiniz. Antibiyotikten iyi netice alamayacaksınız. İliadin veya  benzeri ilaçlı bir burun damlasını 3 gün kullanın... arkasındanda serum fiz. 1 hafta kullanın..

Mesajı Yazan: Gozde
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2010 Saat 17:11
Hocam,
Bilginiz icin tesekkurler. 'Iliadin' damla Singapur'da da ayni isimle satiliyor. Hemen alip baslayacagim ancak sorum gunde kac toz seklinde olacagi.. Detaylandirabilirseniz sevinirim.

-------------
Gozde

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2010 Saat 10:13
İliadin ped. damla; günde 2x2 şer damal her iki burun deliğine. En fazla 3 gün. 1-2 gün ara verdikten sonra dozu tekrarlayabilirsiniz, ilacı "-işi bitti-" diye atmayın...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat