37 hafta doğum
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24760
Tarih: 16 Eyl 2025 Saat 14:57
Konu: 37 hafta doğum
Mesajı Yazan: Dilek_A
Konu: 37 hafta doğum
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2010 Saat 18:45
merhabalar kadir bey 37 haftalıkken sezeryan ile doğumyaptım o sırada gözümde adoneviral enfeksiyon vardı bebeğim doğunca solunum sıkıntısı sebebiyle küveze aldılar ciğerlerinde suyu atamadı dediler daha sonrada pönomönü (yanlış yazmış olabilirm) olduğunu söylediler 10 gündür hastanede küvezden çıktı sepete aldılar şimdilik dğeri 15 olan sarılığı var yarın çıkaracaklar 10 gün antibiyotik verdiler..
benim sormak istediğim bu ilerki yaşamını etkilermi pönomönğü zatürre dediler bi araz bırakırmı nefes sıkıntısı yaşayabilir der çevredeki insanlar ne kadar doğru ciğerindekisıkıntı tamamen atabilirmi teşekkürler saygılar...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2010 Saat 11:01
Doğar doğmaz olan solunum sıkıntıları, doğum esnasında akciğerlere annenin "amnios sıvısı" nın kaçtığının işaretidir. Bebeğin erken nefes alması ile olan bir durumdur. Bazan da bebeğin akciğerlerinde açılma olmaz ve "Surfaktan" tedavisi gerekir. Su kaçması ile olan, "Aspirasyon pnömonisi" olup, koruyucu olarak antibiyotik verilmesi şarttır... Yani hadise olduğunda mikrobiyolojik bir durum yoktur.. Bu durumlar düzgün tedavi ile iyileşirler ve araz bırakmazlar.
|
Mesajı Yazan: Dilek_A
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2010 Saat 13:39
çok teşekkür ederim ancak girmeye fırsatım oldu.. peki bu olabilecek bişeymi yoksa doktorun bir hatası varmı suyun ciğerlere kaçmasında..... bebeğim çok şükür çok iyi 2 aylık 6 kilo civarında geceleri 5-6 saat uyuyor ama gündüzleri çok uyumuyor geceleri uyandırıp emzirmem doğru olurmu yoksa bi sakıncası yokmu kilo almıyacakdiy korkuyorum
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 12:34
Biraz şanssızlık, biraz doktor hatası.. Unutun... Kalıcı bir hasar olmuyor. Kilosu iyi, gece meme için uyandırmana sinirleniyorsa, verme,yok halinden memnun ise ver.
|
|