Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hangi göz damlası

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24721
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 07:34

Konu: hangi göz damlası
Mesajı Yazan: prensim2007
Konu: hangi göz damlası
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2010 Saat 11:32
doktor bey yarın silivriye gidicez geçen yıl gitmiştik oğlum 3;5 yaşında oranın suyundan gözleri mikrop kapmıştı kanlanmıştı.yine aynısı olursa hangi damlayı alıyım.yada kafasını yıkarken iyi sumu ısıtıp yıkıyim? silivrinin denizine girmesinde bi sakınca varmı? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2010 Saat 12:01
Denizden mikrop kapılmaz... Dünyanın hiçbir denizinde "-insanlarda hastalık yapan-" bir bakteriye rastlanmamıştır... Deniz suyundaki "Koli" basili,  insanlarda hastalık yapan, "-Patojen E. Coli-" den farklıdır, hastalık yapmaz...

Mesajı Yazan: keskine
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2010 Saat 16:41
Bizde Silivride, oturuyoruz Kadir Bey, gönül rahatlığıyla denize sokabilir miyiz kızımızı?Kaç senedir pis diye adımımızı atmadık ,her giren ishal oluyor hastanede serum veriliyor bunu hep denize bağladılar.Yazlık evlerin giderlerini denize bağlıyorlar diye duyduk ne derece doğru bilemiyorum.Deniz kendini temizler mi? Kızımız 29 aylık yutar diye korkuyorum sakıncası var mı?
Teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2010 Saat 10:15
Duyduklarınızın hepsi palavra.. 1971'de İstanbul'da Sağmalcılarda "Para-kolera" salgını çıktığında ben Mikrobiyoloji asistanlığı yapıyordum.. İstanbul civarındaki bütün plajlardan deniz suyu nümunesi alıp, Kolera mikrobu aradık, tifo bile bulamadık.. Bunun üzerine biz deniz suyuna elimizdeki her türlü bakterileri koyduk, 15 dakika sonra hiçbirini tesbit edemedik.. Deniz gözünüze temiz görünüyorsa, girmenizde hiçbir sakınca yoktur.. Esas tehlike kimyasal kirlenmedir... Allahtan o kadar sanayileşmedik..

Mesajı Yazan: keskine
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2010 Saat 02:50
Cevabınız için çok teşekkür ederim Kadir Bey,Bunca zaman boşuna pişmişiz sıcaktan denizin dibinde ama parmak ucumuzu sokmadan geçen bunca  yıl :((( Birde televizyonlar bangır bangır uzmanlar şöyle diyor böyle diyor ? yok marmarada nereler temiz nereler pis nerde girilir nerde girilmez... bu böyle uzar gider :((((((

Peki Kadir Bey, Havuzlar hakkındaki düşünceniz nedir? Bulunduğumuz sitenin tam karşısında sitenin açmış olduğu bir spor klübü var kaydolmak istiyoruz ama havuzlar sağlıklı mıdır? Çünkü kızım 29 aylık,sular klorlu olduğu için yutarsa diye korkuyorum yada çok kalabalık olduğu için havuzdan mikrop kapma olasılığı varmıdır? Teşekkür ederim.  (Not: Açık havuz)

Mesaj Tarihi: 10 Tem 2010 Saat 09:37
Aynı suali neden "TATİL KÖYÜNE" giderken sormuyorsunuz??  Tatil köylerine giderken istenmeyen "İdrar tahlilleri" , "Doktor raporları" nedense, çocuk böyle Klüp veya okul havuzlarının gideceği zaman,işletmecileri tarafından istenmesi bunlardaki "zeka" seviyesini gösterir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat