Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

demir ilaci

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24323
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 03:20

Konu: demir ilaci
Mesajı Yazan: omerim
Konu: demir ilaci
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2010 Saat 15:14
hocam hani 4 aydan itibaren direkt demir ilaci veriliyor ya bebeklere. gereksiz yere verildiginde bu durum vucudun kan hucrelerini, demiri ya da adlari her neyse uretmesi gerekenleri uretme mekanizmasini bozmaz mi?

ben zaten vermedim boyle de bir yorum duymadim. tamamen uyduruyorumBig smile ama merak ediyorum hakli yani olabilir mi bu yorumun.

tesekkurler...KizBebek

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2010 Saat 12:53
Hayır, böyle bir bozulan mekanizma yok, sadece vücutta birikebilir, "-Demir zehirlenmesi-" yapabilir  birde hastalık sırasında verildiğinde mikroplar için "büyüme hormonu" gibi etki gösterdiğinden hastalığı ağırlaştırabilir... 

Mesajı Yazan: zeynep.ipek
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2010 Saat 11:18
hocam bu ferro sanol ile ilgili benimde bir sorum olacak.
arkadaşımın çocuğu 1 ay erken doğdu ve şu an 50 günlük çok iğneler yedi yoğun bakımda kaldı ;
son kontrolü için dr.gittiklerinde doktor bu çocukta kansızlık var deyip tahlil istemiş ve çıkan sonuca bakıp çoook düşük 15 damla feero sanol ver demiş.hocam benim bildiğim bu damla kg başına veriliyor.50 günlük 3.200 gr ağırlığındaki bebeğe 15 damla verilirmi.ayrıca merak edip tahlile baktım ve hgb mi oluyordu o adını tam hatırlayamadım ama 8.7 veya 8.9 o arada bi şeydi.gerçekten çook mu düşük.ayrıca o damlayı kullandığından beri çocukta huzursuzluk başlamış.ne yapsın hocam gerekirse tahlil değerlerinin hepsini yazarım.

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2010 Saat 20:21
O yaşta o HGB imkansız, Başka yerde "Tam kan sayımı" yaptırıp bana yazın... Burnuma pis koku geliyor.. Bu arada demir ilacını vermesinlar..

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2010 Saat 22:44

hocam arkadaşım başka yerde  tam kan sayımı yaptıracak.Ama ben hgb değerini biraz yüksek yazdığım için aşağıya doğru ve tam değerleri yazdık.

bebek 2 aylık 1 ay erken doğdu ve 3,2 kg.

WBC:8,
%N:24,9
%L:52,8
%M:5,88
%E:14,6
%B1,78
NEU:2,23
LYM:4,71
MONO:0,525
EOS:1,3
BASO:O,159
RBC:2,53
HGB:8,34
HCT:23,5
MCV:92,7
MCH:32,9
MCHC:35,5
RDW:16,2
PLT:260
MPV:7,75
PCT:0,202
PDW:17,6
HOCAM o hgb neden imkansız sizce tahlil yanlışmı.ilginize çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2010 Saat 17:38
Eğer bu değeri doğru kabul edersek, ciddi bir kansızlığı var. Merak etmeyin, kötü bir hastalık değil, alt tarafı demir tedavisi gerekir...

Mesajı Yazan: husne52
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2010 Saat 18:18
hocam doktorumuz demir ilacı olarak ferro sanol'ü verdi 15 damla günde dedi 1 hafta içinde kansızlığı değişmezse kan vermek gerekir diye söyledi ben bu damlayı kullanmalımıyım ve kullanırsam hangi dozlarda kullanmalıyım.çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2010 Saat 10:31
15 damla verebilirsiniz. Kan verme işini UNUTUN.... Ben olsam, 4x4 damla veririm.. Tek dozda değilde 4 dozda vermeniz yan tesirlerini azaltır. Bu arada Akdeniz anemisi filan olmadığına bakıldı değilmi??

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2010 Saat 10:53
hocam arkadaşım adına cevap veriyorum ama akdeniz anemisi olup olmadığına bakılmadı sadece bu kan testine göre  demir ilacını vermelerini söylediler.
bu hastalığın tanısını koymak zormu hocam yani özel testler mi gerekiyor;
birde bu durumda yeni bir kan testi (başka hastanede) yaptırmak ve sonuç yine aynı  çıkarsa gerekli tetkikler yapıldıktan sonra ona göre hareket etmek en iyisi olacak galiba.
hocam eğer akdeniz anemisi ise bu teşhis yapılana kadar kullanacağı demir ilacının herhangi bir ters etkisi olurmu?
cevaplarınız için gerçekten çok teşekürler...

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2010 Saat 13:37
Akdeniz anemisini teşhis için;" Hemoglobin Elektroforezi" testi gerekir. Kısa süreli demir bir zarar vermez. Aylarla kullanım ancak zarar verebilir.

Mesajı Yazan: husne52
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2010 Saat 18:37
Hocam ne kadar zaman bu ilacı kullanmalıyım.teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2010 Saat 10:56
Düzelene kadar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat