Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

nasıl söylenir

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yetişkinlerin Psikolojik Sorunları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24272
Tarih: 28 Haz 2025 Saat 23:33

Konu: nasıl söylenir
Mesajı Yazan: nurdan
Konu: nasıl söylenir
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2010 Saat 23:48
merhaba özlem hanım
bir yakınımız için yazıyorum.. eşi 5 aylık bir tedavi sürecinden sonra ne yazık ki geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti.. çok zor günler geçirdiler.. 5 yaşındaki erkek evlatlarıda haliyle psikolojik olarak çok sarsıldı.. daha babasının öldüğünü bilmiyor, cenaze törenine götürmediler, babam hala hastanede diyor arada sırada da babamı doktorlar öldürdü diyor.. annesi de  hiç bir şey demiyor bir psikoloğun tavsiyesi üzerine sessiz kalıyor..
 özlem Hanım sizce ne yapmalı, o yaştaki bir çocuk ölümden anlamaz diye biliyorum.. babasına da çok düşkündü.. bu durum ona söylenmeli mi? söylenirse nasıl söylenmeli?
yardımcı olursanız sevinirim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2010 Saat 15:13
en kısa zamanda söylenmesi gerek. söyleyen kişi çocuğun güvendiği biri mümkünse annesi olsun, anne söylerken ağlayabilir. ancak çaresizliğini hissettirmemeye çalışısın. babanın gittiğini, bir daha gelmeyeceğini, ama isterse onu her zaman hissedebileceğini, babasına istediği şeyleri anlatabileceğini ancak babasının cevap  veremeyeceğini, söylesin. tepkilerini göstermesine izin versin ve babadan söz etmek istediği her zaman konuşsun, olayı unutturmaya çalışmasın

-------------
özlem

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2010 Saat 15:25
çok teşekkür ederim özlem hanım bunu kendisine hemen ileteceğim.. kendisiyle dünde görüştük daha söylememişler.. çocuk çok agresif oldu annesine sormak istiyor ama soramıyor, babasının telefonu çalınca hemen telefona koşuyor aklı babada yani..
 birde çocuğu çocuk psikoloğunada götürmek istiyorlar biz niğdedeyiz burda böyle bir imkanımız yok, kayseride ya da ankarada bize önerebileceğiniz bir çocuk psikoloğu var mı?
  tekrar teşekkür ediyorum saygılar

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2010 Saat 17:17
böyle davranılırsa gitmek gerekli olmayabilir. isterse mezarına da götürsünler

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat