ilk hastalığımız
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24220
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 20:24
Konu: ilk hastalığımız
Mesajı Yazan: seda06
Konu: ilk hastalığımız
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2010 Saat 13:35
hocam ikiz oğullarımdan biri pazar gecesi ateşlendi...hiç bir şekilde düşmeyince doktora gittik biraz boğaz kızarıklığı var dedi ve antibiyotik verdi...ona rağmen ateşi iki gün sürdü...onun ateş macerası bitti diğer oğlum ateşlendi sadece bir gece..imdi ikisi de ara ara ökürüyor ve herşeyi kusuyorlar çok çaresiz kaldım tek başımayım doktora gitsem yine antibiyotik yazacak...bulunduğum yer çok sıcak 40 derece civarı acaba sıcaklık mı neden oluyor kusmaya?ciğerlerine falan iner mi bu öksürük...ne olur yardım edin
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2010 Saat 13:35
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2010 Saat 18:43
Keske antibiyotigi hic kullanmasa idiniz...Siradan bir grip geciriyorlar, havalar isindigindan cok hafif seyir gosterecek, Serum fiz. kullanin...Gece sikintilari olursa yastiklarina ikiser damla ''Cold-mix'' damlatin...
|
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2010 Saat 23:58
hocam çok çok sağolun taa amerikalardan yetişiyorsunuz imdadımıza...sizi meşgul edeceğim ama antibiyotiği kessem 4 gün kullandım sakıncası olur mu?hani 7 gün diyorlar ya...şimdiden sonsuz teşekkürler..7 haziranda dönüyormuşsunuz galiba hayırlı yolculuklar.
|
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2010 Saat 02:30
Kesebilirsiniz, ortada direnc kazanabilecek bir bakteri yokki....
|
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2010 Saat 16:59
hocam yine rahatsız ediyorum sizi geçen hafta ikiz oğullarımdan biri hastaydı iki gündür de diğeri ateşli...önceki akşam ve dün gündüz hafif seyreden ateşi vardı dün geceden beri çok inatçı bir ateş oldu...39,5 lardan inmedi..sabah doktora ötürdük dünyanın ilacını yazmış hele ki 9,5 aylık 8 kiloluk bebeğe agumentin 600 yazması pedifen yazması pek enteresandı...allahtan çabuk farkedip vermeim agumentin 200 ile değiştirdik...eşimin kan sayımı ısrarına rağmen yapmadı..boğaz enfeksiyonu dedi...haklı boğazlar dolu dolu burun tıkalı öksürük ve lanet ateş...antibiyotiği iki sefer verdim ama kustu ilk antibiyotik kullanımı galiba mide kaldırmıyor...ateş düşürücüleri de kusmaya başladı...cold mix sipariş ettim ancak 3 günde gelir...nasıl atlatacağım bu dönemi hocam...küçücük insanların çaresizliği beni bitirdi..ne olur yardım edin...serum fizyoljik falan damlatmıyor...böyle ilacsız kaç gün sürer bu hastalık...kusmalar ne kadar artarsa müdahale gerekir..bir de kafa çapı 43.2 olmuş ne kadar düşünmesemde hep kafamı kurcalıyor..1800 doğdu..şu an boy 73,5 kilo 8300 kafa 43,2...sizi bunalttım...şimdien çok teşekkür ederim
|
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2010 Saat 10:27
Grip geçiriyorsunuz, eğer kan sayımı yaptırsa idiniz, WBC sayısının düşük olduğunu görecektiniz. O lüzumsuz yere verdiğiniz Augmentinde bir işe yaramayacak, ateşi 3-4 gün sürecek... Doğru 600 verilmez, nasıl veriyorlar hayret... Gripte ilaçlar bir işe yaramaz... Kendi çapına göre gelişmesi iyi... Serum fiz. gerekirse üstüne oturup damlatacaksınız. Hiçbir şey yapamazsanız, buhar yapın...
|
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2010 Saat 10:43
siz bir tanesiniz....istanbula gelince tanışmayı çok isterim...çok çok sağolun
|
|