Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

MEMEDEN KESME HK.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme ve Memeden Ayırma
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24140
Tarih: 17 Haz 2025 Saat 00:47

Konu: MEMEDEN KESME HK.
Mesajı Yazan: ESINCE
Konu: MEMEDEN KESME HK.
Mesaj Tarihi: 31 May 2010 Saat 21:57
Ozlem Hanim merhaba,

Cok vaktinizi almadan kisaca sorumu iletmek istiyorum. Umarim cevaplama sansiniz olur.
Benim kizim 25 aylik, hala emiyor, emzik hic almadi, biberon da hic kullanmadim. Birkac ay once pedagoga danistim. Memeden kesme konusunda; sevdigi bir oyuncagi ile emzirmemi, memede duydugu guveni zamanla ona duyacagini ve emme seanslarini teker teker azaltmami, bir iki ay icinde memeyi tamamen kesmemi onerdi. Kizim iki kez (ogle ve aksam) uykuya dalarken emiyor. Onun disinda da sabah uyandiginda, aksamuzeri ve ilgi istediginde meme emiyor. Bebegiyle emmeye alisti, ama sayiyi azaltmakta zorlaniyorum, cunku benim niyetimi anlamis gibi daha cok memeye duskunlugu artiyor. Geceleri kalkmiyor artik, ama gunduz emmek istediginde oyalamakta zorlaniyorum, tutturdugu cok oluyor.

Zorla kesmek (memeye bant yapistirip bir daha hic emzirmemek yada memeye birseyler surmek gibi) yanlis olur diye korkuyorum.

Bu konuda bana yol gosterebilirseniz cok sevinirim.

Ilginize simdiden cok tesekkur ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2010 Saat 13:49
zorla yapmayın ancak kesin ve kararlı olun. ne kadar tuttursa da meme vermeyeceğinizi anlarsa bir süre sonra tuturmaktan vazgeçecektir. başlangıçta ağlamasına dayanmak kolay olmayabilir ama bu gerekli bir süreç

-------------
özlem

Mesajı Yazan: ESINCE
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2010 Saat 00:02
ilginize cok tesekkur ederim ozlem hanim...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat