Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Plaigosefali

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Plastik ve Estetik Cerrah Prof. Dr. Ahmet Karacalar
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24115
Tarih: 23 Tem 2025 Saat 19:33

Konu: Plaigosefali
Mesajı Yazan: ozz
Konu: Plaigosefali
Mesaj Tarihi: 30 May 2010 Saat 00:43
merhabalar 7.5 aylık kızımın sağ yatıştan kaynaklı 4 aylıkken fark ettiğimiz başın sağ tarafın daha yüksek sol tarafın daha alçak olması.nette bu konu ile ilgili çok araştırdım bunun plaigosefali olduğunu öğrendim başın tam ortakısmında elle hisssedilen bir çıkıntı var.sizden öğrenmek istediğim  düzelmesi için yapılacak bir şey varmı?yurt dışı kaynaklı sitelerde bu konu ile ilgili  çocuklara takılan kasklar var ben ülkemizde böyle bir ürüne ve çalışmaya rastlamadım .acaba sizin bilginiz varmı .yardımcı olabilirmisinz.
Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ahmet karacalar
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2010 Saat 19:09
Merhaba,  aynı pozisyonda yatmaya bağlı plagiosefaliden ayırmak gerekir. Bir de boyun kasının tek taraflı kısalığına bağlı plagiosefali var. Eğer böyle bir sorun yok ise başını sürekli koyduğu pozisyonun tersine bir pozisyona yatırabilirsiniz. Bununla ilgili başlık yapılabiliyor. Bir yaştan sonra sorun daha az belirgin olacaktır. Hşckln...

-------------
Prof.Dr.Ahmet Karacalar

Mesajı Yazan: ozz
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2010 Saat 01:34
yanııtınız için çok teşekkür ederim.Sizden öğrenmek istediğim kızımı muayene ettirmem gereken bölüm beyin cerrahisimi.plastik cerrahimi?
En çok merakk ettiğimde Türkiyede bu kasklardan olup olmadığı.o kadar kafama taktımki bu olayı yurt dışına gitmeyi bile düşünür hale geldim.şartlarımı zorlayarak.İlk önce doğru bir yere muayenemizi yaptırmak en doğrusu olacak bu arada kızımı bir çok çocuk doktoru gördü.ama hiçbiri bu konuda bir yönlendirme yapmadı.4 aydır sorunuma çözüm bulma arayışındayım .
teşekkür ederim..

Mesajı Yazan: ahmet karacalar
Mesaj Tarihi: 27 Haz 2010 Saat 20:00
Merhaba, her iki uzmanlık dalına da başvurabilirsiniz.

-------------
Prof.Dr.Ahmet Karacalar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat