Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aşı sonrası düşmeyen ateş?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24087
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 23:26

Konu: Aşı sonrası düşmeyen ateş?
Mesajı Yazan: hbo_ipek
Konu: Aşı sonrası düşmeyen ateş?
Mesaj Tarihi: 28 May 2010 Saat 11:24
Merhaba Hocam,

Kızım 13 aylık. Dün sabah saat dokuz gibi Prevenar'ın 3. dozu yapıldı. Daha öncekilerde ateşi 38 i bulmuştu, huzursuzlandıgı için ateş düşürücü vermiştim, geçmişti. Dünkü son aşıdan sonra yine ateşi çıktı fakat  bu sefer 38.6 yı gördük. Huzursuzlandıgı için saat üç civarı 1 ölçek Calpol verdim, ateşi 37.3 - 37.8 arasına düştü. Geceye dogru 38 civarı seyretti. Keyfi yerinde diye Calpol vermedim. Gece saat on gibi huzursuzlandı ateş tekrar 38.6 ya çıktı. 1 ölçek Calpol daha verdim. Sonra ılık banyo yaptırdık. 37.1 e kadar düşürdük. Gece rahattı. Sabah ilk uyandıgında da ateşi yoktu fakat bir saat kadar sonra yine yükseldi. Keyfi yerinde oldugu için yine Calpol vermedim ama saat on bir civarı huzursuzlanmaya başladı ve ateş yine 38.6 ya çıktı. 1 ölçek Calpol verdim, uyudu. Doktorunu aradım, yukarıdaki durumu anlattım, huzurlu olup olmadıgına bakmayın, siz yine de altı saatte bir 1 ölçek Calpol verin, yarına kadar bekleyin. Yarın da düşmezse getirin, başka bir enfeksiyon habercisi olabilir dedi.

Çocugun keyfi yerindeyse ateşi düşürmeyin dediğinizi biliyorum, ben de ondan düzenli vermekten kaçtım, zaten aşı ateşi diye endişe etmedim ama siz ne dersiniz hocam? Yarına kadar altı saatte bir 1 ölçek vereyim mi ve sizce aşı kaynaklı mı yoksa enfeksiyondan dolayı olabilir mi? Sizin görüşünüz benim için çok önemli.

NOT: Ateşini kulaktan ölçüyoruz.

Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 May 2010 Saat 19:49
Asi atesi pek 1 gunu gecmez...Bekleyin, takip edin ve ezberden ates dusurucu vermeyin. Arkadan bir enfeksiyon cikabilir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat