Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

d vitamini kullanmama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23994
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 16:46

Konu: d vitamini kullanmama
Mesajı Yazan: papatyamoz
Konu: d vitamini kullanmama
Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 01:35
hocam sorum arkadaşımın 10 aylık kızı için,,

1-   4. ay aşısında sözde ( yanlış anlamadıysa) sağlık ocağındaki hemşire
yaşında geleceksin aşı için demiş.. 6. ay aşısını yaptırmamış bu durumda.. ne yapması gerekir?

2   - kızına D vitamini hiç vermemiş.. 10 aylık olmasına rağmen hala sıralayamıyor.. ama tuttuğunda basıyormu bilmiyorum.. desteksiz oturamıyor .. sırtını koltuğa dayanarak oturduğu zaman bile
sağa-sola-öne devriliyor ve kendini toparlayamıyor.. kiloluda bir çocuk ( 12 kilo vardır)
ve bıngıldağıda açık..
D vitamininin öneminden haberi bile yok Angry.. kullanması için teşvik ettim .. kullanmaya başlıcak ama açığı kapatması için neyapması gerekir???
hatta anladığım kadarıyla 3 yaşındaki oğlu içinde D vitamini hiç kullanmamış gerek görmemiş.. Angry

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 21:33
1-6. ay asilarinin mutlaka yapilmasi gerekir. Orada bir yanlis anlasilma olmus..Tekrar gitsin.TABII, bir ay ara ile 3 asiyi 4 ayda tamamladilarsa  gerek yok...Eski bir uygulama ama ne yapabilirsinizki... Bazilari asla eski bilgileri atip yenilerini ogrenmak istemezler...
2-  D vitamini kullanmalari iyi olur. Herkezde degil ama bazi cocuklarda ''Rasitizm'' gelisebiliyor...
3-  Bingildak, 18 ayda bile kapanabilir.. Kafa capina bakiyoruz,  bingildaktan daha onemlidir. Bingildak ile sahtekarlar ugrasir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat