Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Emeklemeye başlamadı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ebeveynlerin Kaygıları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23943
Tarih: 15 Ağu 2025 Saat 02:04


Konu: Emeklemeye başlamadı
Mesajı Yazan: snowpea
Konu: Emeklemeye başlamadı
Mesaj Tarihi: 20 May 2010 Saat 11:49
Merhaba,
 
Beşm 9,5 aylık bir oglum var. Çok hareketli ve mutlu bir çocuk. 6 aylıktan beri de yerde oldugu sürece gitmek istediği her yere sürünerek gidiyor. Çocuk doktorumuz 7 aylık kontrolünde hareketlerinin çok ileri oldugunu bu aralar emeklemeye başlayabileceğini ayrıca çok sosyal bir çocuk oldugunu söyledi. Ama hala emeklemiyor, sürünmeye devam ediyor. Sadece geri geri gidiyor onu da son 1 aydır yapıyor.
Bu arada anlamlı anlamsız bir çok kelime söylüyor. Adı Ege, bazen kendi kendine "Ege gel", Dede, Baba, Mama gibi kelimeler söylüyor, ama bilinçli olraka değil. El çırpmayı ,bay bay yapmayı biliyor ama kendi kendine yapıyor. Bay bay dediğimizde el sallamıyor. Çevremde "Yaygın gelişimsel bozukluk" olan o kadar çok çocuk varki ben de gözden bir şey kaçırmak istemiyorum. Göz teması kurmasında bir sorun yok. kucak istediğinde veya biz onu kucaklamak istediğimizde kollarını bize uzatıyor. Bu tip sosyalleşmelerde sorunumuz yok.
Bu aylarda yapması gerekenleri yapmaması önemli bir sorun mu? Çocuk doktoru ile mi konuşmalıyım?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 22 May 2010 Saat 15:56
bazı çocuklar emeklemeden doğrudan sıralr veya yürürler. henüz konuşması için erken v söylediği kelimlere anlam yükleyemezsadece tekrarlar. kısacası oğlunuzun gelişiminde anlattığınız kadarıyla hiç bir sorun yok, boşuna endişelenmeyin. güle oyna, keyfini çıkararak çocuğunuzu büyütün

-------------
özlem



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat