Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

idrar yolu enfeksıyonu mu?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23801
Tarih: 26 Eki 2025 Saat 09:59

Konu: idrar yolu enfeksıyonu mu?
Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Konu: idrar yolu enfeksıyonu mu?
Mesaj Tarihi: 08 May 2010 Saat 11:26
hocam kızımın 4-5 gundur once hafıf olarak baslayan pişiği oldu,anlam verememiştim ama gun gectıkce daha cok acıtıyor canını sureklı soyluyor oturamıyor.dermovate kullanıyorum pısık kremı de rahatlatmıyor cunku kac gundur. bugun evde bezını cıkarınca farkettım,cok kısa surede 4-5 kez ıdrar yaptı(gerıye dönuk anımmsadıgım bezı de son gunlerde asırı ıdrarlıydı) ıdrarını yapmak ıstemıyor,ıdrarırı gelınce soylemezdı normalde kakasını soylerdı ama sımdı canı yandıgından her ıdrar oncesı kaka dıyerek can acısıyla soyluyor ıdrarını. son gunlerde sabahtan gece yatana kadar neredeyse 20 tane erık yıyor,ben de meyva yemek ıstıyor dıye verıyordum,pısık ondan mı dıye dusunurken bunu farkettım,cok sık ıdrar yapıyor,canı acıyor ıdrarı yapmak ıstemıyor hatta,bır ıkı kex de yemek yerken elınde ne varsa bırakıp canı acıyor gıbı karnına bastırdı ıkı elıyle. eger oyleyse goturup tahlıl yaptırıp bır seyler mı kullanmalıyım,ateşi fılan yokken antıbıyotıksız kurtarmamı saglayacak bır sey var mı? yardımlarınız ıcın cok teşekkur ederım ,bunu da antıbıyotıksız atlatırız ıns(bı alakası var mı bılmıyorum ama 10 gun once kusma ıle baslayıp ardından bır hafta sık aralıklı olan bır ıshalı olmustu,idrar yoluyla alakası olabılır mı bılemedım ama belırteyım ıstedım)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Mesaj Tarihi: 08 May 2010 Saat 11:49
hocam bır de dun gece uyurken bayagı burnu kanamıs,serum fızyolojık damlattım.baska bır sey yapmalı mıyım? gun ıcınde burnuyla oynamıstır dıye dusunebılırsınız belkı ama onu yapamıyor parmagı burnuna sıgmıyor henuz elını burnuna goturup ee dıyor temızle anlamında.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 May 2010 Saat 14:35
Bir idrar tahili yaptırın, "Nitrit" pozitif çıkarsa, Bactrim susp; 2x1 ölçek 10 gün kullanın. Fazla erik de karın ağrısı yapabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat