Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

inek sütü kabızlık uyku

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23663
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 09:11

Konu: inek sütü kabızlık uyku
Mesajı Yazan: kerem-irem
Konu: inek sütü kabızlık uyku
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2010 Saat 11:25
Merhaba Kadir bey; 1 - kızım 10 aylık inek sütü denedim severek içti fakat kabızlık yaptı bırakınca düzeldi  içti kaymağıyla verin demişsiniz fakat kutu sütlerin kaymağı yok bu durumu nasıl çözebilirim?                    2-10 gündür geceleri çok sık uyanır oldu gündüz uykularını azalttım kendi sızıp kalırsa uyuyor 2 kez 1.5 saat gecede oyalıyorum hem dalmakta zorlanıyor hemde 10 kez falan uyanıyor önceden de 4 5 kez uyanırdı ama şimdi çok zorluyor ağlıyor memeyi aklıp bırakıyor kucakta bile zor zaptediyorum kıpır kıpır otursanız hemen oynamaya başlıyor sırıtıyor gece yatmadan tok oluyor aşırıda doyurmuyorum kilosuda çok değil 8.500 civarı sipraktin denesem mi acaba ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2010 Saat 20:30
9.5 aylık kilosunda.. Biraz Sipraktin deneyin...Doğru, kutu sütleri "homojenize" edildikleri için kaymak tutmazlar. Kabızlığı sanki az yediğinden...  

Mesaj Tarihi: 01 May 2010 Saat 09:24
hocam sabah evdeki tartımla beraber tartıldık kucağımda fark 9 kilo çıktı en kısa sürede tartırıcam kafama takıldı şimdi bouyda 70 cm.günlük beslenmemiz sabah ya haşlanmış yumurta sarısı 4/3 ü yada tereyağlı yumurta sarısı sahanda yarım kibrit kutusu peynir yada taze kaşar 3 4 yudumda tereyağlı pekmez veya reçelli ekmek öğlen ve akşam yerine göre tarhana yada terbiyeli çorba veya etli yemek az ayran aralarda meyve ve yarım kase yoğurt muhallebiyi akşam yemeğinin saatine ve miktarına göre bazen vermiyorum süte yeni başladım kabızlıktan dolayı bıraktım her istediğinde sınırsız anne sütü sayısını bilmiyorum çünkü her istediğinde veriyorum hata yaptığım bir yer varmı acaba ?

Mesaj Tarihi: 01 May 2010 Saat 09:50
1- Anne sütüne  son damlasına kadar devam...
2- Yemek veya çorba öğünü 1 seferi geçmesin, akşamları muhallebi veya kaşık mamalarından (sütlü olanlardan) verebilirsin, tabiii anne sütünden yer kalırsa...
Yumurtayı tam olarak, akı ile birlikte yiyebilir. Ek bilgi: Sıcaklarda yumurta yenmez diye bir şey yoktur, yalandır. Aksi doğru olsa idi, Afrika hep yaz hiç yumurta yenmemesi gerekirdi.

Mesaj Tarihi: 08 May 2010 Saat 09:46
Hocam günaydın kızımı tartırdım 8.900 kabızlığı halen anlayamadım süttenmi az yemektenmi sizin dediğiniz gibi çorbayı teke düşürdüm akşamları sütlü mama veriyorum bazen gündüzleride açıkırsa bebe bisküvisi veriyorum geçen yine sütü denedim kabız oldu o gün aksi gibi az yemişti anlamadım.Şimdi bir sorunumuz daha oldu 3 gündür iştahsız severek yediklerini bile istemiyor hiçte zorlayarak yedirmem kaka 1 veya 2 kez cıvık şekilde yapıyor sipraktini deniycem kilosuda çok değil vücut iştahsızlığa çeksin kendini kafam karıştı kilosu bakımından değerlendirirseniz sevinirim kolaylıklar diliyorum.

Mesaj Tarihi: 08 May 2010 Saat 13:52
Sipraktin deneyin...

Mesaj Tarihi: 26 May 2010 Saat 09:28

İyi tatiller hocam izinden dönünce yazıcaktım ama sanırım siz geldğinizde biz gitmiş olucaz kabızlık sütten değil az yemektenmiş şimdi içiyor sütü sorun yok sipraktinde kullandım 3 gün şimdi günlük iştahsızlıklar olabiliyor bende zorlamıyorum.Tarttırdım kızımı 9 kilo 76 cm doğum kilosu 3400 gr 50 cm değerlendirebilirmisiniz birde 1 yaşında doğum kilosunun 3 katına ulaşması şart mı şu an 11 aylık çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 26 May 2010 Saat 21:47
1 yasinda dogum kilosunun 3 kati olmasi sart degil...Kilosu yasina uygun, bu sekilde beslemeye devam edin, daha iyi olacak..

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2010 Saat 12:17

Öncelikle kolaylıklar diliyorum Kadir Bey kızım 14, ayını bitirdi sizin önerinizi uyguluyorum kilosu biraz gerilemişti sütlü mamalara ağırlık verdim halen anne sütü artı 500 ml sütü içiyor şuanda 10.400 gr boyuda 81 cm değerlendirseniz sevinirim sütlü mamalara hala 2 kez veriyim mi yoksa artık 1 e düşürsem mi şimdiden teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2010 Saat 16:49
Çocuğıunuz 20 aylık gibi, herşey yolunda..

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2010 Saat 17:05
Peki hocam benim asıl endişem ilerde obez olur mu acaba gerçekten bazen korkuyorum

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2010 Saat 17:22
81cm. boyun karşılığı, 11.1 kilodur, boyuna göre 700gram eksiği bile olan çocukta ne obezitesi???

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 11:45
sizden duymak içimi rahatlattı hocam çok  tombik görünmüyor tabi ama iştahlı bir kızım var onun için korkuyordum bazen kolaylıklar diliyorum.

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2010 Saat 12:29
Şimdilik merak edilecek bir husus yok, çocuğu çok sıkma. Tabii genede gözün üstünde olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat