Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

menenjit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23475
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 19:28

Konu: menenjit
Mesajı Yazan: aylincankir
Konu: menenjit
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2010 Saat 10:06
ii gunler doktor bey.yiğenim 7 aylık.çok ağır bir grip geçiriyordu.peditus ve serum fisyolojik kullanıyorduk.dün bayanğı istehsızdı uykuluydu.yatamıyordu halsızdı.doktora gittik.yatış verdi.nefes alamıyordu burun tıkanıklıgından.ve ksuuyordu.sabaha bıngıldağın şiştiğini farketti doktor.memenjitten şüphelendi.birazdan testler yapılacak ultrasonla bakılıp sıvı alınacak.ne yapılabilir bu durumda:(

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2010 Saat 15:53
Bu zamanda Karma aşılar içinde "ActHIB" aşısı da olduğundan, menenjit olma ihtimali biraz uzak. Ama hakikaten bilhassa, kucağınıza aldığınızda, bıngıldak "ampul" gibi kabarık duruyor ise, ciddi tedavi gerekir.

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2010 Saat 17:25
testi yaptırdık çok şükür herşey normal çıktı.menenjit değil.demin bıngıldağına dokundum tabiki doktor kadar bilemem ama bana şiş gelmedi.şiş olan yer hemen bıngıldağın önü.oda kafa yapısındandır heralde.az sonra kafasına ultrason çekilecek.başka bir nedeni varmıdır şişliğin?

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2010 Saat 10:58
Yok artık daha neler... Tıp bu kadarmı ayağa düştü... Ne Ultrasonu??? Allahaşkına daha bir "bıngıldağı" değerlendirmekten aciz doktorların eline düşmüşseniz, vay sizin halinize...

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2010 Saat 16:17
:(bıngıldağın şişliğini ilaçlarla indirdiklerini söledi doktorumuz.ultrasondada bişey çıkmamış.neden olduğunu bilemediğini düşünüyorum.bir nedeeni varmıdır?

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2010 Saat 13:01
Hangi türde menenjit olursa olsun, en az 1 hafta tedavi gerekirdi. Birde; "Kafa İçi Basınç Artması" durumu vardır, buda öyle iki kıytırık ilaç ile tedavi olmaz, sizi aldatıyorlar. Bıngıldak kesinlikle şiş filan değildi...Zaten bu yeni moda olan  "bıngıldak muayenesini" bunun için icat ettiler...  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat