Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KIZIL HASTALIĞI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23271
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 13:11

Konu: KIZIL HASTALIĞI
Mesajı Yazan: OZU636
Konu: KIZIL HASTALIĞI
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2010 Saat 12:06
Merhaba hocam 21 aylık oğlum 1 haftadır öksürük şikayeti nedeniyle antibeksin şurup kullanıyordu. şurubu kullanmayı bıraktıktan 2 gün sonra tüm vücudu inanılmaz derecede döktü ve kabardı ilk bakışta kızıl hastalığı gibi duruyor dendi. boğaz kültürü yapıldı negatif çıktı bu nedenle su çiçeği falan değil dendi.çocuk doktoru a tipik ilaç eropsiyonu dedi cildiyeci ise viral bir virüs neden olmuş dedi ve avil şurup verdi.yapılan muayene de bademcikleri alınmış olmasına rağmen sol bademciği şişmiş dendi. avil şurubu kullanmaya başladık şimdi kızarıklıklar yok olmaya başladı ama kulağının arkasında bezelye büyüklüğünde 2-3 tane beze fark ettim bu şişliklerin nedeni sık geçirilen enfk.hastalıklarımıdır.yukarıda belirtilen durumun sebebi sizce ne olabilir ilacın yan etkisimidir  ve bu şişlikler önemli midir.
bu konuda ki görüşlerinizi rica ederim görüşleriniz benim için çok önemli şimdiden teşekkür ederim.

-------------
İKİZLER

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2010 Saat 09:52
Eğer 3 gün yüksek ateş ve arkasından ateşin düşmesi ile döküntü başladı ise, "6. Hastalık" olabilir. Eğer her iki kulak arkasında "simetrik" bezeler varsa, "Kızamıkçık" (Rubella) olabilir. Antibeksin hala satılıyormu, hayret... 21 aylık da bademciklerinin alınmış olmasıda çok enteresan...

Mesajı Yazan: OZU636
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2010 Saat 10:32
hocam dediğiniz gibi kızamıkçık hastalığını araştırdım döküntülerde diğer belirtilerde birebir tutuyor.tabi teşhis konamadan hastalık geçti şimdi gece hafif öksürük ve çok hafif ateş oluyor ara ara...bademcikleri  ve geniz eti çok büyük olduğu için uyku apnesine sebebiyet veriyordu nefes almakta zorlandığı için aldırdık.Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için

-------------
İKİZLER

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat