Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sosyal fobi mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Klinik Psikolog Gonca Şensözen
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23232
Tarih: 08 Kas 2024 Saat 01:15

Konu: sosyal fobi mi?
Mesajı Yazan: esma24
Konu: sosyal fobi mi?
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2010 Saat 11:03
Merhabalar Gonca Hanım 6 yaşında bir oğlum var  okula başladı bu sene hep çekingen bir çocuktu okula gidince açılır dedim olmadı okula gitmek istemiyor kendine güvensiz hiç arkadaşım yok diyor
 okula onu almaya gittiğimde bahçede diğer çocuklar koşup oynuyor oğlum bir kenardan onları izliyor parka ya da alışveriş merkezlerine gidincede durum aynı diğer çocuklar hemen kaynaşıyorlar oğlum kendi başına oynamayı tercih ediyor o kadar içim acıyor ki çünkü bende aynı onun gibiydim okul hayatım hep böyle bir kenardan diğer çocukları izlemekle geçti hiç arkadaşım olmadı
şimdi aynı şeyleri oğlum yaşıyor ben psikoloğada gittim bir defa ama devam etme imkanım olmadı maddi bakımdan
doktor sosyal fobi demişti bana oğlumdada mı sosyal fobi var acaba? çekingenlik genetik mi ne yapacağım ben kendimi zorlayarak günlere davetlere giderek aştım sorunumu oğluma nasıl yardım edeceğim

evde bir sorun yok neşeli hareketli ama dışarıda sanki başka bir çocuk

beni istemiyorlarmış gibi hissediyorum diyor o yüzden kimsenin yanına gidemiyorum diyor ne olur yardımcı olun

-------------
güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: goncasensozen
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2010 Saat 00:50
Çekingenlik birçok çocukta rastladığımız birşey.
Sorunuzu Özlem Mestçioğlu ya da Yıldız Hn'a yönlendirirseniz, daha sağlıklı cevaplar alırsınız. Ben o yaş grubu ile çalışmıyorum. Yetişkinler benim uzmanlık alanım.
saygılar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat