Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük ve boğaz kızarıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23194
Tarih: 21 Ara 2025 Saat 06:50

Konu: öksürük ve boğaz kızarıklığı
Mesajı Yazan: pinar22
Konu: öksürük ve boğaz kızarıklığı
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2010 Saat 01:08
Merhaba doktor bey;
Kızım 6.5 aylık ve 7.500kg üç günden beri öksürük,öksürüğe bağlı kusma ve arada da balgam çıkarıyor bugün de burnu akmaya başladı,ateşi yok.Doktora gittiğimizde boğazında kızarıklık ve  iltihap olduğunu ciğerlerinde herhangi bir şey olmadığını söyledi ve deklarit ile kongest verdi.Geçen hafta idrardaki lökosit yüksek olduğu için antibiyotik kullandık,şimdi tekrar antibiyotik kullanmam bebeğe ağır gelmez mi?Bir de kongest iki yaşından küçük bebeklerde kullanılmamalı yazıyor ne yapmalıyım?İlginiz için şimdiden teşekkürler. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2010 Saat 11:45
Kongest'i ben hiçbir hastama vermem.. İYE sadece "Lökosit" sayısına bakarak  söylenmez, eğer "NİTRİT" negatif idi ise, sizin kız İYE filan geçirmedi... Burnu akan yani grip olduğu aşikar olan bir çocuğa değil, Deklarit, hiçbir antibiyotiği vermem...

Mesajı Yazan: pinar22
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2010 Saat 18:19

İlginize çok teşekkür ederim:nitrit negatifti ama bebek iki ay kilo almayınca antibiyotik kullandık.Şimdi boğazından hırıltı da geliyor tonimer babay sprey yeterli olur mu?Emerken öksürük oluyor yemek ve emmek istemiyor ne yapabilirim?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2010 Saat 12:31
Grip geçiriyor, serum fiz. leri sprey değilde damla olarak kullanman çocuk için daha rahat olur.. Tonimer damla kullanın... 10'ar damla herbir burun deliğine...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat