uyanıkken emmiyor
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23091
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 05:30
Konu: uyanıkken emmiyor
Mesajı Yazan: sevdays1
Konu: uyanıkken emmiyor
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2010 Saat 22:47
doktor bey,4 ay 1 haftalık kızım var.yaklaşık 2 haftadır emme ile ilgili problem yaşıyoruz.önceleri sağıp kaşıkla ya da biberonle vermeyi denedim,bundan da hoşlanmadı.bebek memeyi görünce kıyameti kopartıyor.ama ben aç olduğu için yaptığını biliyorum.sütle ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum,sütümüz de var.şunu farkettim,bebeğim yalnızca uykuda ya da yarı uykulu iken memeyi alıyor.2 gündür onu böyle anlarda,sakinleştirip sık sık besliyorum.sizce bu durum neden kaynaklanır.uykuda vermekle onun beslenme alışkanlığını bozar mıyım. bebeğim uyanıkken yatmayı sevmeyen ,sürekli kucakta gezmek isteyen,hatta belli bir odadaysak oda değiştirmek,mekan değiştirmek isteyen bir bebek.acaba bu özelliğinden ve etrafa olan ilgisinden dolayı böyle yapıyor olabilir mi?bu durum böyle devam mı edecek?
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2010 Saat 23:09
eklemek istedim,eğer bu şekilde problem teşkil etmezse ben onu 9 ay götürebilirim,izin kullanacağım çünkü.gündüz 2-3 saatte bir şekerlemeye dalıyor 10-15 dklık,hemen memeyi veriyorum,o da reddetmiyor,gündüz beslenmelerini bu şekilde çözüyorum,gece de saat kurup 3-4 saatte bir kalkıyorum,uykusunde emziriyorum,sağlık ocağında dr bana bebeğin ritmini bozma o alır memeyi istediğinde demişti,2 gün ona bıraktım,baktım bebeğin ritmi filan yok,çözümü böyle buldum.böyle sorunlarda hastalarınıza ne önerirsiniz,ya da benim uğraşlarıma yorumunuz nedir?
|
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2010 Saat 11:42
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2010 Saat 13:00
Duruma göre değişir, Kilo alması normalin üstünde ise, doktorun dediği gibi, kilo alması nazlı ise, senin sistemde götür..
|
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2010 Saat 14:40
teşekürler.peki sizce bu neden kaynaklanır,bir soruna mı işarettir.
|
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2010 Saat 14:45
ayrıca supravit de kullanmamı söyledi 1 hafta boyunca,sonrasında gel,değerlendirelim dedi.supravit veriyorum 2 gündür sabahları 1 çay kaşığı.doğru bir uygulama mı_?
|
Mesajı Yazan: snowpea
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2010 Saat 16:18
Merhaba,
Benim oglum da aynı durumdaydı. Tam 4 aylıkken emmeyi bıraktı sadece uykusunda emiyordu. O dönemde bir çok doktora gittim, çeşit çeşit tahliller yaptılar. Sonuç kocaman bir sıfır. Ben de çözümü sizin gibi uyudugunda hemen emzirmekte buldum. Ama kilo alımında yavaşlama olabiliyor bu tip bir durumda çünkü uyanıkken emdiğindeki kadar çok emmiyor. Ben hem emzirdim, hem sagdım. Uyanıkken de sagdıgım sütü verdim. Bu aralar gittiğim çocuk doktoru bu emme olayının tamamen bebegin bir tercihi oldugunu söylüyor ve diger doktorların boşuna tahlil yaptırdıgını düşünüyor. Ben bebegim 6 aylıkken işe başladım, şimdi 8 aylık oldu ve bu aralar artık uyanıkken de emiyor. Sanırım beni özlediği için hayır demiyor. Bir seçenek de -ki eskiden bu çözüm olmamıştı ama deneyebilirsiniz- evin içinde gezerken emzirmek. Şimdilerde bu şekilde meme verebiliyorum.
Bu dönem çok zor geçiyor maalesef. Ama yılmayın. Bana 5 aylıkken sebze çorbası da verdirdi bazı doktorlar. Siz mümkün oldugunca anne sütü ile beslemeye gayret edin. Kafanıza da bunu takıp sütünüzü azaltmayın. Benim sütüm de azalmıştı bu konuya canım sıkıldıgı için.
|
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2010 Saat 19:30
snowpea,öncelikle teşekkür ederim paylaştığın için.sağıp verdiğimi almıyor,zorlamak da beni üzüyor,çünkü sonunda kusabiliyor.etrafımdakiler ek gıdaya geç diyor.ben de memeden daha çok uzaklaşacak diye korkuyorum.ayakta gezinerek vermeyi çok denedim,yutmuyor bu bebek onu.hiç olmazsa uykuda emzirebiliyorum diye seviniyorum tabii.ama ne olur bu işin sonu bilmem. senin bebeğinin yeniden memeyi alması çok güzel.sevindi.darısı başıma.ben de mi işe başlasam ne yapsam.
|
Mesajı Yazan: ZEZE1
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2010 Saat 23:07
Merhaba,
bizde de aynı sorun vardı, su an bebegim 6 aylık. bizimki de 4 aydan sonra emmeyi reddetmeye baslamıstı, sanırım 4 aydan sonra bebeklerin ilgisi cevreye karsı arttıgı icin boyle oluyor. ben de cok uzulmustum bir daha emmeyecek mi diye.Ben de hep uykuluyken emzirdim. Bence hemen ek seylere gecmeyin. Biz 1 haftadır gectik ek gıdaya. ama ona ragmen artık masallah cok guzel emior, hatta ek gıdadan sonra bile emiyor. Bence gecici bir surec, hic uzulmeyin, 1 aya kadar sizinki de emmeye baslar bence.
|
Mesajı Yazan: tuna77
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2010 Saat 09:37
merhaba benim oğlumda 4 aylıkken emmeyi reddetti.Bende uyurken verdim hep.Sağık kaşıkla verdim.Şuan 7 ayını bitirdi yavaş yavaş uyanıkkende emmeye başladı.Ama emmediği için süt azalabiliyor.Çünkü benim öyle oldu.Oyüzden kaşığı kabul etmesede sağık derin dondurucuya atın bence ilerde biberonla yada mamaların içine katarak verirsiniz.Tabi sütünüz şimdi iyiyse.Sadece uyurken emmesi süt üretimine yetmiyor.
------------- 77
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2010 Saat 13:20
4.ay 400 gr aldı,kilosu alt seviyelerde gezecek artık.daha da bekliyeyim mi ek gıda için.bir taraftan da korkuyorum ek gıdaya geçersem iyice memeyi bırakacak diye. zor bir ikilem.
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2010 Saat 13:49
biz 5 aylıkken günde 2 sefer kaşık maması vermeye başladık,ayrıca kaşıkla sağdığımız süttende veriyorduk uyanıkken.Uyurkende emiyordu.Şimdi ise sadece uyurken emiyor uyanıkken çok az emiyor geri kalan kısımda ek gıda veriyoruz.kilo alımıda 700-800 gr .Doktorumuz öyle tavsiye etti bizde memnunuz ..tabii seçim sizin.ek gıdaya başlayınca emmeyide bırakmıyor zaten uyanıkken emmiyorki neyi bırakacak..
------------- 77
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2010 Saat 14:32
anladım.teşekkürleer.ben de en yakın zamanda dr gideceğim.biraz bekleyeyim,geçicidir belki diyorum.belki direkt ek gıdalara geçeriz,çorba,yoğurt,meyve vs.sanırım adetin başlamasıyla da ilgili bu meme reddi.hormonlar değişiyor ya.çünkü tam olarak red tarihi benim adetin başladığı haftaya denk.
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2010 Saat 20:12
benimki öyle olmadı ama dr.bize olabileceğini söylemişti.Hiç pes etme ama sütününde azalmaması için emmesede sağ sürekli,dondurucuda sakla.sonradan sütün falan azalırsa ki inşallah olmaz,onlar çok işe yarıyor.Sağlıkla büyüt bebeğini..
------------- 77
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2010 Saat 23:09
teşekkürler,hepimizinki sağlıkla büyüsün.
|
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2010 Saat 10:25
Merhaba tekrar, 4. ay kilo alımı 400 gr. bira az olabilir ama boyu uzuyorsa doktorlar bunda sorun görmüyor. Benim oglum da emmeyi bıakınca kilo alımında sorun yaşadı. Hatta ek gıdalara geçtik hala çok az kilo alıyor 200-300 gr. maximum aldıgı kilo. Ama boyu uzuyorsa kiloyu sorun etmeyin derim. Yine de tabi doktoruna danışın mutlaka. Ama ek gıdaya geçme konusunda çok acele etmeyin. Adet görme ise kesinlikle çocugu etkiliyor. Çünkü annenin kokusu değişiyor. Neyse hepimizin çocuklarına saglık ve bol iştah diliyorum 
|
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2010 Saat 11:38
boyu 3-4 cm uzadı 1 ayda.ama kilo dediğim gibi.yalnız şunu gözlemledim,özellikle 2 gecedir bebeğim 1,5 2 saatte bir acıkıp uyanıyor.bu bebek 3-4 hafta öncesinde uyandırmasam 5-6 saat uyuyordu,acıkmadan,ya da ağlamadan.ama 2 gecedir sürekli aç olduğunu düşündürttü yaptıkları.uykuluolduğundan, güzel çekemiyor sütü tabii.sütüm de ya iyi çekemediğinden ya da stresten azaldı.çok üzülüyorum çocuğun haline.bebekler bu adet gördükten sonraki süte alışırlar mı acaba?kadir bey katılara geçme,bekle diyor.yalnızca süt teklif et diyor.çok zor bir karar.
|
Mesajı Yazan: frezya
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2010 Saat 19:32
Canım biz de yasadık aynı sorunları 15-20 gün kadar önce, önce tek meme ile basladı inadı sonra öbür memeye de yaptı, göğüslerim şişti apse yaptı, sagdım sagdım göğüsleri indirdim öyle vermeyi denedim, karanlık odalara kapandım, pes etme canım gececek insallah, cok üzülüyorsundur iyi bilirim ama gececek pes etme sen...
|
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2010 Saat 22:13
evet,inşalah geçer.ama sütüm azalıyor üzülünce,arındıramıyorum zihnimi.senin geçti mi frezya.bebeğin emiyor mu,ve ne kadarlık bebeğin.
|
Mesajı Yazan: frezya
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2010 Saat 14:44
Canım su an gecmiş durumda, dua ediyorum insallah bir daha olmaz diye, ara ara göğüslerim cok dolunca yine yapıyor, kücültüyorum öyle veriyorum, cok gelince sinirleniyor almıyorlar, duş jeli dahi kullanmaz oldum eskisi bitmişti yenisinin kokusuna mı huylandı diye, vitamin kullanıyordum onu da bıraktım, denemediğim kalmadı, benim oğlum 4 aylık canım, sen de aklına ne gelirse dene pes etme, insallah düzelecektir canım
|
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2010 Saat 09:50
Kafana hiç takma sevdays1, o zaman gerçekten sütün daha da azalır. Bebeğin tamamen kendi tercihi bu. Sen geceleri özellikle 2-3 saatte bir o kalkmadan onu emzir. GÜndüz de uyur uyumaz emzir, bu şekilde devam et. Adet gördükten sonra da sütünü alacaktır merak etme. Ama yine uyurken alabilir. BUnları kafana takma. Allah daha büyük sıkıntı vermesin. Biliyorum çok canın sıkılıyor ama geçecek bu günler sonra unutacaksın Boyu uzasın, kilosu çok artmasa da olur, emin ol o gıdasını alıyor
|
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2010 Saat 21:28
arkadaşlar,hepinize çok teşekkür ediyorum.artık daha iyiyim,bebeğim hala uykuda emiyor yalnız.ama kafama takmamayı başardım.aç olsa anlarım mutlaka.gündüz uyuduğu an dayıyorum memeyi,gece de aynen 3 saatte bir uyanmadan veriyorum,geceleri bazen saatte bir bile kendisinin memeyi istediği oluyor,gözünü yumup emiyor.bazen "istemiyorum,yan cebime " hesabı yaptığını bile düşünüyorum. çünkü daldığı an ben memeyi verince gözünü açıp ağzına alıyor memeyi ve sonra yine gözünü yumup emmeye devam ediyor.aç değilse açmıyor ağzını.buna da razıyım şimdilik.
|
|