Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gelişme sorunu:((

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22936
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 02:10

Konu: gelişme sorunu:((
Mesajı Yazan: ahmir09
Konu: gelişme sorunu:((
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2010 Saat 16:35
doktor bey merhaba;
bebeğim 2640 gr. 47 cm olarak 39.haftada doğdu.aylık gelişimleri son iki aya kadar gayet güzel gitti.ilk aylarda 1'er kilo daha sonra 800-700-500 diye devam etti.şuan 9 ay 8 günlük oldu.9 ay 2 günlükken götürdüğüm kontrol sonucunda 1,5 ay içinde 200 gr kilo almış 1cm de boyu uzamış ve 7500 kg ve 66 cm boya ulaşmış olduğunu gördük.doktoru bebeğimin doğum kilosuna göre normal olduğunu söyledi.ama benim içim hiç rahat değil.şuan gelişme çağında olduğu için bu kadar yavaş gelişme göstermesi bana normal gelmedi.bebeğimin genel sağlığı gayet yerinde.ellerinden tutunca gayet güzel yürüyo,motor gelişimi iyi,neşesi uykusu güzel.beslenmeye gelince:6 ay sadece anne sütüyle besledim.6 aydan sonra ek gıdaya geçtim.ilk önce yoğurt ve meyve püresiyle başladım.şuan anne sütüm oğlum emmeyi reddettiği için yok denecek kadar az.ama ben ısrarla 1 damla bile olsa sağarak vermeye çalışıyorum.
şuan ki beslenmesi     
 kahvaltı:anne sütü+1 çay kaşığı pekmez,tahin,ceviz,peynir,gün aşırı yumurta sarısı,tereyağ ve bebe bisküvisi
daha sonra taze sıkılmış meyve suyu bazen püresi,çorba,ev yapımı yoğurt,sebze yemeği,yatarken bazen irmikle bazen pirinç unuyla yaptığım muhallebi(inek sütünü sulandırarak yapıyorum) gece emmiyor zaten artık gece beslenmesi çok az .
haftada bir mutlaka balık ,kıyma ve tavuk veriyorum.
şuan bebeğimin gelişimi sizce nasıl ve ne yapmam gerekiyor.yardımcı olmanızı rica ediyorum.bu arada babasıda bende minyon tipli sayılırız.boyu bununla alakalı olabilirmi?
şimdiden çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2010 Saat 11:06
Normal, 9 aylık ölçüsü olan 69cm. boy ve 8.3 kg. 3.5 kilo doğmuşların ölçüsü, Sizin veya doktorunuzun bakacağı ölçü, bu ara her ay kapanıyormu, açılıyormu.. Kapanıyorsa, ne kadar geriden gelirse gelsin önemi yoktur. Beslenmesi iyi, sütlü gıda toplamı 500 ml. nin altına inmesin.. Üst sınır yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat