Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sürekli daire çiziyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22862
Tarih: 25 Nis 2025 Saat 14:23

Konu: sürekli daire çiziyor
Mesajı Yazan: sevil
Konu: sürekli daire çiziyor
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2010 Saat 19:29
 Merhaba;

Adım Sevil. 22 aylık bir oğlum var.Oğluma boya kalemleri aldığımdan beri sürekli daire çiziyor. Karalama yada düz çizgi yapmıyor. Oyuncakları amacına uygun bir şekilde oynuyor.Göz teması kuruyor. İletişimi normal. O yüzden otism'le ilgili bir korkum yok ama sürekli daire çizmesine de bir anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? İkincisi ise; kendisi kelime üretiyor ve o ürettiği kelimeleri kullanıyor. Kullandığı sözcüklerin hepsi kendi ürettikleri değil bizim öğrettiğimiz kelimeleri de kullanıyor fakat kendi ürettiği kelimelerin doğrusunu ona söyletemiyorum. Öreneğin içeceklere "gım" diyor, kalemlere "fugım", kitaba "kigım" bazen anne, baba 'nın sonuna da gım ekliyor. Bu konuda ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2010 Saat 12:43
bir sorun varmış gibi görünmüyor, kendine özgü bir dil yaratmaya çabalıyor. sürekli daire çizmesi ruhsal dünyasında bir anlama gelse de hastalıklı bir durumu göstermez. insan ilişkileri bozulursa, davranışlarında tuhaflıklar başlarsa bir çocuk psikiyatristine götrürmeniz yararlı olur

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat