Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

vitagil+arı sutu bal polen

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22831
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 14:29


Konu: vitagil+arı sutu bal polen
Mesajı Yazan: sofialoren
Konu: vitagil+arı sutu bal polen
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2010 Saat 22:24
hocam ben sızı cok sık rahatsız edıyorum bu sıra ne olur kusuruma bakmayın.hocam ogluma emmeyı bıraktıktan yanı 15 gundur arı sutu bal polen sabah 1 aksam 1 tatlı kasıgı olmak uzere verıyorum.buna ek olarakta 3 gundur vıtagıl aldım gunde 10 ml de ondan verıyorum.arı sutu bal polen karısımımız organık el yapımı bıldıgımız bırınden kendısının yaptıgını bılerek aldık.dozajı kendısı sırf oglum ıcın ayarladı yanı eften puften bır malzeme degıl.arastırdıgım kadarıyle bu karısım butun votamın ve mınerallerı ıhtıva edıyor.ek olarak vıtagılde verıyorum(hatırlarsanız 3 gundur spraktın verıyorum hıcbısı yemıyordu) bısı yemedıgı ıcın vıtamınsız kalmasın dıye.vıtagılde butun vıtamın ve mınerallerı ıcerıyor.cocuktada bır problem yok gıbı yanı oyle bı rahatsızlık verdıgı gorunmuyor ama ben kemıklerıne asırı vıtamın yuklemesı yapmıs olmaktan korkuyorum kemıkler erken kapanır dıye bısı duydum bu durumda.sızce bı sakıncası oluyormudur?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2010 Saat 10:18
Şuruplarla aşırı vitamin yüklenmesi yapmanız zor... Yüklenme daha ziyade, iğne şeklinde uygulanan vitaminler ile olur. Ayrıca her vitamin vücutta birikmez, sadece "yağda eriyen vitaminler" birikme yapar VitaminD,A,E ve K vitaminlerinde risk vardır. Diğerleri idrardan atıldığından birikme yapmazlar.


Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2010 Saat 00:27
hocam,ben de aynı şeyi duymuştum ve sıze danışmıştım ama çok soru sorunca kaynadı,bu A-D-E-K vıtamınlerının yag ile emilimi saglanabılıyor dıye ben havuc suyu sıktıgımda ıcıne bıraz zeytınyagı katıp oyle ıcırıyorum bebege ama fazla mı yukleme oluyordur acaba?tekrar hatırlatmam gerekırse 18 aylık hala emıyor,neredeyse her gun duzenlı olarak yedıklerını yazarsam:
 1 kase ev yapımı yogurt(her seferınde taze,en fazla 2gunde bır mayalıyorum)
2 ya da 3 tane meyveli taze peynır küplerı (3 tanesı toplamda 120gr fılan edıyor)
kucuk bır yumruk kadar köfte
kahvaltı ederse 1 tane zeytın
150 cc'lik aptamil devam sutu ve pırınc unu ıle yapılmıs muhallebı+yarım cay bardagı meyve suyu ile (yeni başladık)
karbonhıdrat adına yerse yarım kase pırınc ya da bulgur pılavı ya da bıraz ısterse ekmek yıyor.
 
1-bu beslenme duzenınde karbonhıdrat yeterlı mıdır?karbonhıdratın eksıklıgı de sanırım saglıklı beslenmeyı etkılıyor,ne kadar karbonhıdrat almalı?
2-dr cocuklar kendı kalorı ıhtıyaclarını kendılerı belırler dıyor,pek ıkna olamadım buna,dogru mu?
3-dr. emdıgı ıcın 1,5 saatte bır uyandıgını soyledı hele buna nedense hıc ınanmadım,cunku ben bu cocugu tıka basa doyurup yatırsam da uyanıyor 1,5 saate,emzırmeyen annelere ne yaptıklarını sordum kızımdan 3 ay buyuk erkek bebeklı bı anne yatmadan once cok ac olursa 180cc aptamıl sut verdıgını ve sabaha kadar uyudugunu soyledı,ben bı su bardagı yanı 200 cc ıle pırınc unlu muhallebı yapıyorum,üstüne emzırıp uyutuyorum,1,5 saat sonra gene anne dıye uyanıyor,gece ayrıca beslıyor mu emzırmeyen dıger anneler? sorduklarım hayır dedı,nıye uyuyamıyor?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2010 Saat 11:15
6 aydan sonra yoğurt mayalamaya mecbur değilsiniz, her türlü yoğurdu yerler. Zeytin çocuk gıdası değildir.. Aptamil gereksiz, normal kutu sütlerinden kullanın..
1-Sütteki "Laktoz" da bir cins şeker yani karbonhidrattır...ayrıca "Bulgur-bulamaç" yüklemeye gerek yoktur. En az 500ml. sütlü gıda verdiğinizde, karbonhidrat ihtiyacıda karşılanmış olur...
2-Çocuklar ne kaloriden nede kalori hesabından anlarlar... Doyduklarında doymuş demeklerdir..
3-Gece uyanmaları sizin çocuğunuza "özel"... Her çocuk bir değildir, elalemin çocuğu ile sizinkini mukayese etmeyin... Zaten bunlar geçici bir süreçtir, zamanla bu yorgun günlerinizi bile özleyeceksiniz...Bu günlerin kıymetini bilin.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat