Çamaşırlar İle İlgili
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22543
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 17:13
Konu: Çamaşırlar İle İlgili
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Konu: Çamaşırlar İle İlgili
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 10:00
Kızlar, bebeğinizin çamaşırlarını ayrı mı yıkıyorsunuz yoksa sizinkilerle berabermi.
kızım 1.5 yaşında ve ben ayrı yıkıyorum çamaşırlarını 
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 10:02
canım ben doğduğu günden bu yana kızımın çamaşırlarını ayrı yıkıyorum kızım alerjik olduğu için onun deterjanıda farklı . zaten bendede bi takıntı var hala kızımın tüm iç dış çamaşırlarını ütülüyorum bizimkilerle aynı sepete bile koymuyorum
|
Mesajı Yazan: humeyram
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 10:04
benımde kırlı torbam ayrıdır camasırlarıda ayrı yıkarım..sabunuda dogal saf sabun kullanıyorum.deterjan kullanmıyorum..
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 10:05
bir yaşına kadar ayrı yıkıyodum sonra yavaş yavaş beraber yıkamaya başladım şimdi hepsini beraber yıkıyorum ..
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesajı Yazan: zeytincin
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 10:05
Ben de hala ayrı yıkayıp herşeyini ütülüyorum.Çamaşır sepeti ve detarjanı da bizimkinden ayrı.
Oğlum 22 aylık 
|
Mesajı Yazan: kerem-irem
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 10:07
bende kızımın ayrı yıkıyorum zaten çok açık renkler oluyor genelde kızlarınki hemde ayrı biriktiriyorum.
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 10:20
Kızımın çamaşırlarını ayrı yıkıyordum bebekken, sabuntozu kullanıyordum. Eymen doğunca ikisinin çamaşırlarını bir yıkamaya başladım ancak bir makina çıkıyordu. Şimdi çok çamaşırları varsa onların çamaşırlarını yıkıyorum ayrı. İkisi bir. Bizimkilerle de yıkadığım zamanlar oluyor, kirli çamaşır artıpta makina almadıysa ya da az sa filan, bizimkilerin içine katıp yıkıyorum. Deterjan da normal deterjan. Ayrı ayrı deterjan filan lüksüm fazla olmadı, kızımda bir kaç kez sabuntozu kullandım o kadar.
------------- Sofra'ya buyurun...!
http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 10:21
Bende 1 yaşına kadar ayrı yıkadım. Şİmdi bizimkilerle beraber yıkanıyor.
------------- SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
Mesajı Yazan: arzucan_81
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 10:59
bende ayrı yıkıyorum sabun tozuyla belli bir yaşa gelene kadarda ayrı yıkarım
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 11:05
zehra Yazdı:
bir yaşına kadar ayrı yıkıyodum sonra yavaş yavaş beraber yıkamaya başladım şimdi hepsini beraber yıkıyorum .. |
bende öyle yaptım 1 yaşına kadar ayrı sonra bizimkiler ile yıkıyorum
ve bütün çamaşırlarını ütülüyorum
|
Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 11:05
bende 1 yaşına kadar ayrı yıkadım..ama 1 yaşından sonra beraber yıkıyorum artık..
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 11:19
hülya Yazdı:
zehra Yazdı:
bir yaşına kadar ayrı yıkıyodum sonra yavaş yavaş beraber yıkamaya başladım şimdi hepsini beraber yıkıyorum .. |
bende öyle yaptım 1 yaşına kadar ayrı sonra bizimkiler ile yıkıyorum
ve bütün çamaşırlarını ütülüyorum |
bende herşeyini ütülerim hatta ben bitek zeynep'in değil yıkanan her şeyi ütülerim 
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 11:23
bende sadece zerenin herşeyini ütülüyorum.evlendiğim ilk zamanlarda üşenmeden herşeyi ütülerdim.şimdi sallıyorum    
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 11:35
ay bak konu değişecek ama ben sallayamıyorum şu ütüyü .. sadac kendi çarşaflarımızı sallamaya çalışıyorum  oda fazla kırşmadan kurutabilirsem ütülemiyorum yoksa onun harici herşey ütünü
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 11:53
ütü değilmidir tüm bu fıtıklarımızın sebebi nefret ediyorum nefret nefret hergün kırk misafirim gelsin tüm evi kadırayım indireyim yemekler hazırlayayım ama ütü ve cam silme yokmu ha ölüm ha onlar benim için
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 12:11
aman bana ütü demeyin valla hiç sevmiyorum bende özellikle gömlek ve pantolon ütülemekten nefret ediyorum.zerenin herşeyini ütülerim hiç üşenmem bak 
|
Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 12:42
bende ayrı yıkıyorum ayrı deterjan kullanıyorum ve herşeyini ütülüyorum.bende eşim ve benim dış kıyafetleri ütülerim diğerlerini sallarım ilk evlendiğim zaman yaptım şimdi sallıyorum
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 12:55
zeynep Yazdı:
bende ayrı yıkıyorum ayrı deterjan kullanıyorum ve herşeyini ütülüyorum.bende eşim ve benim dış kıyafetleri ütülerim diğerlerini sallarım ilk evlendiğim zaman yaptım şimdi sallıyorum  |
|
Mesajı Yazan: Aslı
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 13:24
bende kızımın kıyafetlerini ayrı yıkıyorum ve uzunca bi sürede ayrı yıkarım heralde.ütüye gelince artık kızımın kıyafetlerini bile üütüleyemiyorum .ilk evlendiğimde hevesle herşeyi ütülerdim ama bende sonra sallayanlardanım.
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 13:29
Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 13:37
çocuklarım bir yaşını geçti bu yüzden çamaşırları ayırmıyorum ama iç çamaşırlarını ayrı ayrı yıkıyorum bu takıntımı bir türlü yenemedim.  
ütü ye gelince ütü yaptırmak için döktüğüm paraları duysanız varya bayağı bir dalga geçersiniz.
|
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 14:02
Oğlumun çamaşırlarını ayrı deterjan ve ayrı makinada yıkıyorum. Bizimkiler ayrı...
Ben heralde yine ayrı yıkamaya devam ederim fakat artık 1 yaşa geliyor deterjanı bali ortak kullanam ayrı olmasın artık 
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesajı Yazan: Lavinia
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 21:23
arkadaslar, ic camasirlari utulemek yerine kurutma makinasinda sicakta kurutmanizi tavsiye ederim. kurutma biter bitmez cikarinca hemen katlarsaniz utulenmis gibi oluyor. hem de utu gibi bayagi isitiyor. bir de yazik gercekten saatlerce ayakta utu yaparak kendimizi yormaya. hos, benim vaktim olmadigindan sadece mecbur seyleri utuluyorum o ayri. 
------------- http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 21:49
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 22:00
ben de demekten başka bi şey kalmadı bana
bi yaşına kadar ayrı sonra beraber yıkamaya başlladım...ütüye gelince aynen...eşim bazen çoraplarımı niye ütülemedin diye aklınca dalga geçer
alt çamaşırları ütülemiyorum..çünkü lastikleri çabuk gevşiyor gibi geliyor....daha dün nevresimeleri ütüledim bi boy katlayıp kaldırdım..
ha bi de kızlar ben ne yıkarsam yıkayayım her zaman kısa programda bi sefer daha deterjansız duruluyorum...makinenin ek durulama programı içime sinmiyor
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 22:27
çamaşırlarını ayrı yıkıyorum oglumun ama koyu renklıler ve acık renklıler bırbırıne karısıyor acaba bızım renklılerle koyuları bır atsammı dıye dusunuyorum. çıtçıtlı badılerı corapları pijamalarını bızımınden ayrı bır yıkayacagım, dıgerlerınide bızımkılerle yıkamayı dusunuyorum yoksa renklerı bırbırıne gırecek dıye korkuyorum
ütü işine gelınce once corabına kadar utuluyordum ama artık saldım ıc camasırlarını ve dısarıya gıyeceklerını utuluyorum bıde tsortlerını gerısını katlıyorum azıcık tembelım 
|
Mesajı Yazan: balkız
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 22:48
bende ayrı yıkıyorum zaten ikisinin kıyafetleri bi makine yapıyo 
------------- iki küçük dünyaya gönüllü hapsoldum http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 23:13
Bende yazayım bari
Bende ayrı yıkıyorum ama kasıtlı değil,makinam çok iyi yıkamıyo çok doldurmyorum kızımında zaten hemen birikiyo,hepsi açık renk zaten ayrı yıkanıyo,kot gibi koyu renkler bizimkilerle yıkanıyo çünkü çok birikmiyo koyu renk..2 yaşına kadar deterjanı ayrıydı sonra uğraşmadım hiç,güzel durulanmıyo zaten iki sefer durulamaktan su parası çok geliyo  
|
Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2010 Saat 23:36
bende ayrı yıkıyorum ve 2,5 yaşına kadar bebek deterjanı kullanıyordum şimdi bizim deterjanla yıkamaya başladım. Kirli sepeti ve ütüleneceklerini koyduğum selesi bile ayrıdır oğlumun. Ütüye gelince iç çamaşırından çorabına kadar ütülerim ütüsüz birşey giydirmem ütülenemeyeceklere bile şok buhar veriyorum üzerlerine  
------------- http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">
<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
|
Mesajı Yazan: ışığım
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2010 Saat 00:19
bende ayrı yıkıyorum deterjanıda ayrı kızım 29 aylık ve herşeyini ütülerim bizimkileride çorap hariç evde herşey ütülüdür benimde işim hiç bitmezzz
|
Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2010 Saat 00:19
   vallahı pes....bende tunanınkılerı 1 yasına kadar ayrı yıkadım ütüledım.sonra beraber ceylınkılerde bır muddet ayrı sonra beraber...ama kısın cok fazla ütü yapmam genelde kazak swıt gıyıldıgı ıcın...ayrıca esıme tembıhlerım yarın kot gıy dıye neden der daha kolay utulenıyo derım....     sonuc bende sızın gıbı sallayanlardanım....
------------- Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
|
Mesajı Yazan: turuncu
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2010 Saat 00:33
bende ayrı yıkıyorum oğlumun çamaşırlarını kirli sepetide ayrıdır.
ütüye gelince bazen tembellik yapıyorum ama genelde ütülerim..
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2010 Saat 01:50
Oyyy kimler neler yazmış, ağzım açık kaldı yahu Ne kadar tembel olduğumu anladım Ben de Şevvalin çamaşırlarını 2 yaşına kadar ayrı ve sabun tozuyla yıkadım.Yıkama bitince ayrıca durulatırdım. Ütüden nefret ettiğim için sadece dış çamaşırlarını ütülerim. Bizimkileri de öyle... Etek, gömlek, tişört, pantolon, eşarp vs.... Başkasını ütülemem.Zaten yazın günde bazen 2 kere duş alınıyor, ütü masası sürekli ortada durması lazım o zaman Kurutma makinam da yok, varolsun çamaşır ipleri
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2010 Saat 10:46
1 Yaşına kadar ayrı deterjanla, ayrı şekilde yıkadım. 1 yaşından sonra bizimkilerle yıkamaya başladım. Ben de bütün çamaşırları teeeeeek tek ütüleyenlerdenim. Alışkanlık oldu. Ütü değmeden dolaba yakışmıyor sanki Özellikle iç çamaşırlarını buharı basa basa ütülerim. Ütüm hiiiç bitmez... Hafta içi yaptığımın yanında her hafta sonu en az 2-3 saat ütü yaparım. Eşim de, ben de gömlek-kumaş pantolon-ceket giyiyoruz. O yüzden ütüm hiç bitmez benim
|
|