Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

MECBURİ HİZMETTE BEBEKLE YALNIZ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22389
Tarih: 05 Tem 2025 Saat 07:01

Konu: MECBURİ HİZMETTE BEBEKLE YALNIZ
Mesajı Yazan: aykız
Konu: MECBURİ HİZMETTE BEBEKLE YALNIZ
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2010 Saat 23:15
Sayın Hocam,
Dahiliye uzmanıyım.13 aylık bir kızım var.Mecburi hizmetteyim ve eşim bizimle gelemedi.Aslında kızım pek sorunsuz bir bebekti.hAKLA DA ÇOK GÜLER YÜZLÜ,İŞTAHI İYİ VE HAREKETLİ BİR BEBEK.YALNIZ MEMEYE ÇOK DÜŞKÜN,MEMEYLE UYUYOR.BUGÜNLERDE MEMEYİ AZALTMAYA ÇALIŞYORUM,GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUM ,KOLAY OLUYOR.ANCAK GECE MEME VERMEZSEM GEÇ SAATE KADAR UYUMUYOR YA DA MEME DİYE AĞLIYOR.GECE UYANDIKÇA HEP KOŞUP KUCAĞIMA ALARAK ALIŞTIRMIŞIM,KENDİ KENDİNE DALAMIYOR,HEMEN KALKIP AYAKTA GELİP ALMAMI BEKLİYOR.OTURMUYOR BİLE.MEME VERMEZSEM TEKRAR DALAMIYOR.ÖNCE BİBRONLA SU VERİYORUM AMA PEŞİNE YİNE İLLE DE MEME.KENDİ KENDİNE DALMAYA NAIL ÖĞRETECEĞİM,MEMEYİ NASIL KESECEĞİM.YALNIZ VE YORGUNUM GECE MEME VERMEZSEM 1-2 SAAT UYUMUYOR,SONRA PES EDİP MEMEYLE UYUTTUM 1-2 DEFA.YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR.SAYGILARIMLA HOCAM

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2010 Saat 13:04
13 yalık olduğuna göre biraz daha geceleri emzirebilirsiniz. kesmek istiyorsanız bir süre uykusuzluğa dayanmanız gerekecek. onu en sevdiği şeyden ayırmak durumundasınız, bu kadar çabuk kabullenmesini beklemeyin. bunu yapacak enrjiniz ve sabrınız varsa deneyin, yoksa bir süre daha bekleyebilirsiniz. ama bir gün mutlaka yapmanız gerekecek ve bu ne zaman olursa olsun kolay olmayacak ama siz daha sakina ve daha az gerginseniz nispeten daha kolay olur

-------------
özlem

Mesajı Yazan: aykız
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2010 Saat 23:42
Teşekkür ederim Hocam,bu mesajı iletemediğİmi sanıyordum,düzeltemeden öylece ulaşmış size,özür dilerim.Hocam bir de, kızım geceboyunca her uyanmada ayağa kalkıp almamı bekliyor,gözünü bile açamadan kalkıyor yavrum.Usulca yatırmaya çalışıyorum ama nafile.Ne yapmalıyım,ağlamasına izin mi vereyim ?

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2010 Saat 11:20
sabırla o kalkacak siz ystırcaksınız biraz ağlayacak ama sonra alışacaktır. bunu kendi konforunuzdan çok onun ruhsal gelişimi için yaptığınızı unutmayın. 13 aylıkken çok uzun ağlatmayın ama bir kez bile kalktığında alırsanız bilin ki ikinci sefere çok daha uzun ağlayacaktır

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat