Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geniz eti?...burun tıkanık!!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21973
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 14:16

Konu: geniz eti?...burun tıkanık!!!
Mesajı Yazan: ayşenaz
Konu: geniz eti?...burun tıkanık!!!
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2010 Saat 15:23
hocam, 2 yaşında kızım var. 15 gün kadar önce geçmeyen ateş öksürük v.s ile doktorumuza muayeneye gittik. burun tıkanık kulagım acıyıor diyordu. doktorumuz kulak iltihaplanması ve sol akciğerde sesler var dedi. augmentin aerıus ve sudafed 10 gün kadar kullandıktan sonra kontorle gelin dedi. bu arada otrivine ve okyanus suyu ile sık sık burnunu temizleyin dedi...ama kontrole gittiiğimizde kulak iltihabının geçmediğini ve burun akıntısının bitmediği anlaşıldı. ve geniz eti olduğunu bu nedenle kulakta iltihabın geçmediğini söyledi. aerıus a 1 ay devam edip 1 ay sonra tekrar kontorl edeyim dedi.. ve geniz etinin 3-4 yaşlarında ameliyat edilme ihtimali olduğunu söyledi...kafamız karıştı hocam...

durumu nedir kızımın?

hala burun tıkanık....ve okyanus suyunu ağlamaktan morarsa dahi sıktırmıyor burnuna hiç bir şey yapamıyoruz. sizce okyanus suyu falan haricinde burnunu açmak için ne yapmalıyız?...

çok teşekkür ederim iyi ki varsınız...iyi çalışmalar

-------------
Şeker kızım...20.02.2008...
www.aysenazece.blogspot.com
bekleriz...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2010 Saat 09:07
hocam geceleride cok huysuz çok az uyumaya başladı...elleride cok sıcak oluyor...

-------------
bekleriz...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2010 Saat 10:43
Adi bir grip geçiriyorsunuz... Bol serum fiz. kullanın, akşamları yastığına, 2 damla "Cold-mix" damlatın. Eğer serum fiz. burnunu açmazsa, veya kulak ağrısından şikayet ederse, hemen serum fiz. bırakın ve "İliadin ped. damla" 3 gün 2x2 şer damla her iki burun deliğine damlatın. 3. günden sonra tekrar serum fiz.'e dönün.. Şurupların hiçbirini kullanmayın..

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2010 Saat 14:03
çok sağolun hocam...tetkik felan yapılmadan geniz eti denmesi doğrumudur hocam? yani geniz eti ameliyatı gibi bişeyimiz olmayabilir değilmi...? nasıl mutlu oldum anlatamam...çok sağolun hemen uygulayacağım...

-------------
bekleriz...

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2010 Saat 13:40
2 yaşında ne geniz eti, Allahaşkına...

Mesajı Yazan: acura
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2010 Saat 12:08
Doktor bey aynı konu olduğu için buraya yazmak istedim kızım 2,5 yaşında. Kasım ayından beri burun tıkanıklığı yaşıyor bir hafta iyi oluyor sona tekrar aynı burun tıkanıklığı.Ocak ayından bu yana horlayarak ağzı açık uyuyor ve nezle devam ediyor uzun süredir cold mix, sterimar ve siccnasal kullanıyorum ama geçmiyor. Geçen hafta kbb doktoru röntgen çektirdi filmde bize gösterdiğine göre gerçekten kızım küçücük bir yerden nefes alıp veriyor. Tabi bu röntgen çeklidiğinde yine nezleydi. Doktor kulaklarında birşey yok sadece geniz eti büyük ameliyat edelim dedi. Gerçekten geniz eti büyükse kreşe başladığında daha çok hastalanacağına göre kızıma daha çok zararı olmazmı? Ne yapalım? Önceki yazılarınıza bakarak iliadin pediatrik kullanacağım ama hala geçmezse ne yapmak gerek. Ameliyat için kızım çok küçük değilmi? cevabınız bana yol gösterecek şimdiden çok teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2010 Saat 11:56
Eğer anatomik olarak, burun boşluğu çok küçük olan bir yapıya sahip ise, olabilir.Ben olsam, şu önümüzdeki yazı bir geçirttirir öyle karar veririm.. Hele bir atın denize, tatilden döndüğünüzde, düzelmemiş ise yaptırın..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat