Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ishal ateş ???

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21551
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 18:03

Konu: ishal ateş ???
Mesajı Yazan: ayşenaz
Konu: ishal ateş ???
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2010 Saat 11:00
hocam 23 aylık kızım dün bütün gün cok sık olmamakla beraber ishal gibiydi...gece ateşi 38 e yükseldi ve sayıklayarak uyudu sürekli uyandı...burnu çok tıkanık...sabah ateşi yoktu...herhangi bir  ateş düşürücü ilaç vs. kullanmadım...sizce gripe falan dönebilirmi? ne yapmam gerekir...ilaç tavsiye edermisiniz?

çok ama çok teşekkür ederim...iyi çalışmalar

-------------
Şeker kızım...20.02.2008...
www.aysenazece.blogspot.com
bekleriz...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2010 Saat 18:41
Hiçbir şey yapmayın... Nezle başlayabilir, bizim nezlede yaptıklarımızı yapın.

Mesajı Yazan: ebruer
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2010 Saat 16:16

Hocam,

29 aylık kızım Cumartesi 17 de kusarak uyandı ve müteakip 4 saat içinde su bile içmemesine rağmen toplam 8 kez kustu. İlkinde sonrakilerde hep balgam vardı. 23 de ishal kaka yaptı.

Pazar günü toplam 4 kaka yaptı ve hepsi ishaldi ve 23 de kustu.

Pazartesi günü 2 kaka yaptı ve hepsi ishaltı ve 17 de kustu.

Salı günü 1 kez kaka yaptı ve ishaldi ve uykudan uyanarak 23 de kustu.

Çarşamba günü 1 kez kaka yaptı açık sarı ve yapışkandı ama bir bütün halinde idi. Uykuda uyanarak 22 de kustu.

Bugün şu ana kadar 1 kez kaka yapti açık sarı yapışkan ama bir bütün halinde idi.

Pazar günü ikinci kakasına tahlil yaptırdık (rota, adeno ve mikrobiyolojik inceleme olmak üzere 3 şeye bakılmış) negatif çıktı.

Bir salgın olduğundan bahsetti doktor. Sebebini bulamadığımız bir salgın dedi. Korkuyorum. Bir şeyin sebebini bilememek çok korkutucu.

Reflor ve kusmayı önlemek için mulitıum şurup verdi. Ama benim kızım hiçbir ilacı içmiyor. Önceki hastalıklarında olduğu gibi ilaç içmek ya da içirmeye çalışmak kusmasına sebep oluyor. Bu nedenle ağzına henüz bir damla ilaç gitmedi.

Şimdiye kadar ateşi normal. Öksürüğü yok. Birkaç kez hapşırıyor.

Sadece sabah peynir ve pekmez ile 250ml süt içiyor. O da üç parça halinde. Akşamüzeri sebze püresinden 200gr kadar zorlama ile yiyor ama uykudan uyanarak kustuğunda tümü midesinden çıkıyor. Bu püreyle beyaz peynir yemeği çok severdi şimdi beyaz peyniri bile istemiyor. 350ml su içiyor. Bunun da yarısı geceki kusmada çıkıyor.

Salı günü ve Çarşamba günü 24 saatlik periyotlarda bezini sadede 2 kez ıslattı ve bir kez kaka yaptı. Son iki gündür oynarken eskisinden farkı yok; ama daha çabuk uykuya yatıyor.

Şu ana kadar da kusma ve ishali kesersem mikrobun vücuttan atılmasını önlerim diye ben de ilaca doktor tarafından verilmiş olmasına karşın sıcak bakmadım. Ama artık idrar sayısındaki azalmadan dolayı yanlış mı yapıyorum diyorum.

Bu salgında hastalık nasıl bir süreç izliyor ?

Bulantı için fitil yapsam mı?

Vücut susuz kalıyor olabilir mi? (Meyve suyunu hiç içmez tek olasılık su)

Teşekkürler,

Ebru

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2010 Saat 19:11
İshal başladıktan sonra kusma devam etti ise, "Rotavirüs" olabilir.. Su kaybına dikkat edin. Fitil olabilir.

Mesajı Yazan: ebruer
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2010 Saat 21:49

İshal başlayınca kakasına tahlil yaptırdık. Rota virüs, adeno virüs ve mikrobiyolojik inceleme olmak üzere 3 şeye bakılmış ve tümü negatif çıkmıştı. Tahlili yenileteyim mi?

Emadur fitil yapsam ishalini artırır mı ? 

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2010 Saat 09:45
Kusma devam ediyor ise, ishali artma pahasına ( su kaybını önlemek uğruna) fitil kullanabilirsiniz. Yoksa hastanelik ve serumluk olabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat