Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

MENENJİT

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21193
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 18:36

Konu: MENENJİT
Mesajı Yazan: taneylul
Konu: MENENJİT
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2010 Saat 13:14

Hocam iyi günler.

Yeğenimin 3 aylık erkek bebeği hiç bir rahatsızlığı yokken geçtiğimiz cumartesi akşamı titremeye başlamış, ardından kasılmış ve bir anda ateşi çıkmış. Derhal en yakın hastaneye götürmüşler, burada hava verilmiş, havale geçirdiği söylenmiş.. Gün içinde hiç bir sıkıntısının olmadığını, ateşlenmediğini söyleyince menenjit olabilir diye devlet hastanesine sevketmişler.

Devlet hastanesinde bebeğin belinden su almışlar ve menenjit teşhisi koyarak hemen yatırmışlar. Rahatsızlığın ilk evrede olduğunu, vakit kaybetmeden getirdikleri için şanslı olduklarını  söylemiş.

Hastanede yatarak tedavide şu an. Menenjit hastalığı ile ilgili netten oldukça araştırdım. Sormak istediğim bu rahatsızlık ileride kalıcı bir araza neden olabilirmi?

Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2010 Saat 13:18
6 aydan küçük çocuklarda ateşe bağlı havale olmaz. Eğer hakikaten havale oldu ise, başka şeyler(!) arasınlar. Kan sayımına bakın, WBC sayısı düşük ise, kesinlikle menenjit değil.. Temin edebilirseniz, LP sonuçlarınıda bir yazın... Ben pek ikna olmadım..

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 09:27
Hocam günaydın,

Telefonda WBC ve LP sonuçlarını öğrendim yeğenimden, doktora sormuş, yazıyorum değerlendirirseniz çok sevinirim.

WBC - 7700

LP - 398000

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 11:13
WBC çok düşük, kesinlikle "menenjit" değil... LP sonucunu anlamadım... Bana kalırsa, LP yaparken kanattılar, o miktarda lökosit olmaz, kesin eritrositleri lökosit sandılar.. 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 13:01
Hocam, sabah yeğenim doktoruna sormuş ve bu değerleri söylemiş.

Biraz önce konuştuğumda, dıştan bakıldığında bıngıldağının normal gözüktüğünü, ama elini o bölgeye koyduğunda hafif bir çöküntü hissettiğini ve sanki daha sert gibi geldiğini söyledi. Hatta doktora sormuş, çocuk menenjit tedavisi görüyor ve ilaç kullanıyor normal demiş.

Devlet hastanesinde oldukları için test sonuçları ellerinde değil, ne yapmamızı önerirsiniz ?

Teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2010 Saat 15:49
Bıngıldak menenjitte, tam tersine kabarır... TAM ATMASYON.. Hafif göçük olması normaldir. Oradan kaçsınlar.. Arkadan antibiyotikler nedeni ile ishali başlayacak..

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2010 Saat 10:02
Merhabalar hocam,

Sizi tekrar rahatsız ediyorum.. Bebeğimiz taburcu oldu, geçen hafta işitme testi için özel hastaneye gitmişler.. Bebek uyumamış ama testi uygulamışlar.. Emzirmesini istemişler, emzirirken bile sürekli hareket etmiş.. İşitme testinde duymadığını ama telaş etmemeleri gerektiğini, ilaçlar dolayısıyla kulakta su birikiminin fazla olabileceğini, cihazın çok hassas olduğunu, bebeğin sürekli kapırdaması sebebiyle sonucun böyle çıkmış olabileceğini söylemişler.. Testin iki kez daha tekrarlanacağını belirtmişler..

Bu duruma yeğenim çok üzülüyor haliyle.. Ama 3 değişik zamanda bebek uyurken ev telefonu çaldığında sıçradığına şahit olmuş.. Ama bazen özellikle el çırpıldığında ise bakmıyormuş..

Ne dersiniz hocam, ikinci test zamanını beklemeden başka doktoramı gitseler..

Çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2010 Saat 18:39
Bir kere kesinlikle "menenjit" değildi, menenjitte, bıngıldak ampul gbi kabarır.. Sizde ise tam tersine çöküklük var ( normaldir).. İşitme testi nedense, her çocukta "-duymuyor-" çıkıyor.. Her gittiğinizde test parası alıyorlarmı ?? Ayrıcada işitmiyor ise bu yaşta ne yapıyorlarki??

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat