oğlumun bacağındaki kitle????
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20638
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 11:11
Konu: oğlumun bacağındaki kitle????
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Konu: oğlumun bacağındaki kitle????
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 19:33
merhaba Kadir bey, benim oğlum 13 aylık. bugün sol bacağında diz kapağının alt yan seviyesinde bir kitle farkettik. oldukça sert bir kitle muhtemelen yağ bezesi. beni endişelendiren şey şimdiye kadar böyle bir kitle yoktu, olsaydı farkederdik sanırım. kitle çok derin görünmüyor, ciltaltında, yaklaşık 1,5 cm çapında. şekil olarak sivrisinek sokmalarından sonra bazen ciltte sert bi kitle kalır ya öyle işte, fakat herhangi bir kızarıklık yok. düşmelere bağlı olabilir mi? oğlum 2 aydır yürüyor ve haliyle çok sık düşüyor. anne olmak insanı paranoyak yapıyor, içime su serpecek yanıtınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 16:57
Görmeden bir şey söylemek zor, kontrola gittiğinizde bir gösterin..
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2009 Saat 15:11
doktor bey dün oğlumu kontrole götürdümhempgram ve yüzeyel doku usg
yapıldı. ultrasonda "sol diz inferiolateraline yapılan yüzeyel US'de cilt altında en büyüğü yaklaşık 6 mm çapında birkaç adet heterojen hipoekoik düzgün konturlu lezyon izlenmektedir. (lipom?)" dediler hemogram sonuçlarında anormal değerler şöyle MCV 73 MCH 24,8 PLT 127 LYM 4,48 LYM% 65,5 NEU% 20,5 EOS%8,28 çocuk cerrahı muayene etti lipom gibi ama net bişey söyleyemem dedi. dün tek bir kitlegibi görünen şişlik bugün pirinç büyüklüğünde 3 parça olarak görülüyor. usg de bastırırken kitlelerin çevresinde ödem vardı da dağıldı mı, yoksa usg de birkaç tane deyince algılarım mı değişti bilmiyorum?
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2009 Saat 15:16
kitlenin görünümü böyle, sert ve hareketli bir kitle... ağrılı değil.

|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2009 Saat 17:20
Tahminim, bir müddet evvel, bacağının o kısmını bir yere çarptı. Bazen darbe sonucu yağ dokusu içinde böyle oluşumlar olabiliyor.. Önemli değil..
|
|