Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

6.hastalık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20466
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 16:14

Konu: 6.hastalık
Mesajı Yazan: bmy
Konu: 6.hastalık
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2009 Saat 20:50
mrb kadir bey kızım 6.hastalık geçirdi  bir çeşit virüs bu hastalığa neden oluyormuş,kalabalık yerlere sokmuyorum ailede de fazla çocuk yok virüsü nereden kapmış olabilir?2.si ben be bu hastalığı geçirmişim kalıtsallığın da etkisi olabilir mi?3.sü bebeğim su çiçeği kabakulak vs geçirmek zorunda mı ileride? tşk

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2009 Saat 17:01
6. Hastalığın mekanizması tam çözülmüş değil, virütik olduğu söylenir,bir arada kalıtsallık olasılığı tartışılmıştı. Hastalık zaten çok önemli olmadığından siz bunlara kafa yormayın... Döküntü ile beraber, bulaşıcılık da biter.. Suçiçeği ve Kabakulak aşıları yapılırsa, bu hastalıkları ya hiç geçirmez, yada hafif geçirir..

Mesajı Yazan: bmy
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2009 Saat 19:48
çok tşk aşıları vakitleri geldiğinde inş yaptıracağım çevredeki çok bilmişler çocuk o hastalıkları geçirmeli bunlar çocuk hastalığı yoksa iyi olmaz ergenlikte geçirir kısır olur vs gibi laflar ediyorlar mesela kabakulak için aşı yaptırsam ergenlikte ona bulaşsa hafif de olsa geçirse böyle olumsuz sonuçlara yol açar mı tşkKizBebekKizBebek

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2009 Saat 10:39

Maalesef, bu "geyik muhabbetleri" ni halkımız çok sever. Eskiden "kısırlık" sebepleri bugünkü kadar bilinmediğinden, kısırlıkların hepsini "Kabakulak" hastalığına yorarlardı.. Eğer bir şahısta "kısırlık" varsa, "-Kabakulak geçirdinizmi?-"  diye sorulur, herkez gibi o şahısta geçirmi olduğu için "-Evet-" der ve doktor sebebi bilmiş olurdu...Kabakulağın kısırlık yapabilmesi için, şahsın "seksüel olgunluk " devresinde olması ve her İKİ taraflı testislerin tutulması gerekir... Bunların da hepsi değil, bazısında kısırlık olabilir di. Artık böyle bir ihtimal günümüzde kalmamıştır..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat