Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

anneye aşırı bağlılık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20435
Tarih: 22 Ağu 2025 Saat 03:04

Konu: anneye aşırı bağlılık
Mesajı Yazan: meltemtürkmen
Konu: anneye aşırı bağlılık
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 15:34
doktor hanım merhabalar,
benim kızım 32 aylık.dogdugundan beri ben bakıyorum.2 ay once kreşe başladı.ondan önce de 6-7 ay oyun grubuna devam etti.buralara giderken ve ben ortamdan ayrılınca arkasına bile bakmayan çocuk, ona bilgi verip donecegim zamanı soyleyip bir işim oldugunda, kesinlikle anneane-babaannede kalmak istemiyor.hatta bazen babasını bile istemiyor.eşimle bir akşam dişari çıkmayi unuttuk.ne yapabilirim,bu durum ne zaman geçer ya da hafifler yardımcı olursanız sevinirim.
meltem

Cevaplar:
Mesajı Yazan: doruka
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2009 Saat 11:50
merhaba,
oğlum 3yaş  2 aylık  ,doğduğundan beri ben baktım.2 ay önce kreşe başladı, yarım gün ile başladık hala öyle.1 ay sürdü alışması, okula gitmeyeceğim demiyor ama hala anne sende gel diyor.memeden kestikten sonra elini göbeğime koyup uyumaya alıştı, zamanla geçer diye düşündüm ama hala geçmedi. buda uykusundan uyanmasına benim yanımda uyumak istemesine sebeb oluyor, uyku düzenimizde bozuluyor.bebekliğinden beri hergün dışarı çıkardım, çok fazla vakit geçirdim ama artık biraz olsun kendi başına oynasın istiyorum okula neden gidiyorum diyor bende arkadaşların var dediğimde arkadaş istemiyorum ben seni istiyorum diyor. bende iş hayatıma dönmek istiyorum.bu bağımlılık durumu sıkıntı yaşatıyor ikimizede.ne tavsiye edersiniz.

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2010 Saat 23:48
isteğini doğrudan reddetmeyin, ancak kreşe gitmek istememesini de fazla ciddiye almayın. onunla oynayın ama bir süre sonra kendi işinize dönün, sizle olmak çok da eğlenceli olmasın. kendinize mutlaka zaman ayırın, oğlunuz başta bundan hoşalnmayacak, kabul etmeyecektir ama zamanla kabullenmek durumunda kalacaktır

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat