Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kabızlık geçmedi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20423
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 19:58

Konu: kabızlık geçmedi
Mesajı Yazan: dtuncer
Konu: kabızlık geçmedi
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 12:57
merhaba kadir bey, daha öncede size bu konuyu danışmıştım dediklerinizi yapmama rağmen 30 aylık oğlumun kabızlık problemi geçmedi bazende kakasını korktuğu için yapmadığını tuttuğunu düşünüyorum.popom acıyor diyor ve kakasını yapmıyor tutuyor bu da kabzlığı artırıyor sanırım.bu durumda ne yapmam lazım, ayrıca oğlum henüz tuvaletini haber vermiyor zaten bezine yapıyor.bir de debridat diye bir ilaç kullanıyorum 15 gündür...doktorumuz en az bir ay düzenli kullandığında kabızlık problemi kalmaz dedi ama sanki faydası olmuyor başka ne yapabiliriz? vereceğiniz cvp için şimdiden teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2009 Saat 11:19
Yağ, şeker ve lifli gıda oranını arttırın. Aralarda "Duphalac" 5ml. verin.

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2009 Saat 12:34
hocam benim iki kızımdada kabızlık problemi var..kakaları çok katı ve yaparken çok ağlıyorlar bazen benim yardımımla yapıyorlar..çorbalarına zeytinyağı kullanıyorum bol su içiyorlar ama geçmedi bir türlü..
geçen ay doktorumuz os.....ak isimli bir ilaç verdi sabah akşam 1 tatlı kaşığı içiriyorum ilacı içtikleri gün kakalarını rahat yapıyorlar içmeyince zorlanıyorlar..hergünde ilaç vermek istemiyorum...
neler yapmalıyım hocam..

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2009 Saat 12:37
Osmolak ile Duphalac aynı ilaç.. Eski maillere bakın.

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2009 Saat 14:56
kadir bey sinameki diye bir ot varmış acaba oğluma onu kaynatıp içirsem kabızlığa iyi gelirmi yoksa zararlı mıdır?

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2009 Saat 09:50
Kısa sürede alışkanlık yapar... Siz benim dediklerimi yapın..

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2009 Saat 00:50
merhaba kadır bey...
kızım 15 aylık sureklı olmasada kabızlık bızde yasıyoruz.benım sıkıntım kızım yumusak kaka yaparken bıle ıkınıyor.kıpkırmızı oluyor gözlerınden yas gelıryor her defasında bu böyle ıshal dahı olsa.öncelerı makattakı kasları nasıl calıstıracagını ögrenecegı ıcın önemsememıstım ama artık yuruyor cesıtlı besınler alıyor ve bu problem devam edıyor.sızce bır cocuk cerrahı yada önerebılecegınız baska bır bölum dr.na göturmelımıyım.yoksa duzelırmı.

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2009 Saat 13:32
Bir Çocuk cerrahına gösterebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 14:40
merhaba kadir bey 30 aylık oğlumu bir aydır geçmeyen kabızlığı nedeni ile pazartesi günü doktora götürdük.bağırsaklarından ultrasyon çkildi temiz çıktı,doktorumuz aslında bu yaşlarda uzun süreli kabızlık olmaz ama dedi.sütü çok içiyormu diye sordu ve sütü kesmezseniz kabızlığı geçmez dedi süt yerine meyve suyu yoğurt falan verin dedi.ama oğlum sütü çok seviyor deyince o zaman çok az verin verirkende içine şeker ve zeytinyağı katın dedi ama oğlum zeytinyağı katınca sütü sevmedi sütten tiksinecek diye korkuyorum.birde poposunda çatlak olabilir dedi anestol pomat ve fucidin krem verdi poposunun içine ikisini karıştırıp sürün dedi.pazartesi akşam bir de lavman yapmak zorunda kaldık ama salı sabah yine oğlum popom acıyor demeye başladı ve akşam zorla yaptı kesik kesik...nerdeyse bir aydır aynı devamlı popom acıyor diyor ve çok huzursuz acaba bu durum psikolojik olabilirmi? birde iki gündür anlam veremediğimiz ateşi var ve iştahsız sabahta kustu başka bişeyi yok ama ateş ve kusma neden acaba? cevabınız için şimdiden teşekkürler kadir bey.

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 12:06
Eğer popoda çatlak olsa idi, kaka yaparken "kan" damlardı... Böyle bir şey yokes, çatlak yok demektir.. Şeker ve yağı, diğer gıdalara ilave edin.Ateşi takip edin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat