davranış bozuklugumu?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20412
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 02:42
Konu: davranış bozuklugumu?
Mesajı Yazan: asiyegundogdu
Konu: davranış bozuklugumu?
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2009 Saat 22:23
hocam iyi aksamlar öncelıkle gecmıs bayramınz mubarek olsun. nıce bayramları bırlıkte gecırebılmeyı nasıp etsın allah 
hocam bundan bır bucuk sene önce cok duzgun konusan oglumda tuvalet egıtmın akabınde konusma bozuklugu yasamıstık. hemen hemen 1 sene boyunca kekeledı. bununla oğlumu kreşe göndermekle başa çıkabıldık. cok sukur rabbıme buna daır bır ız kalmadı...
15 gun oncesınde yıne grıptı oğlum ve gozlerını arada bır gözle gorulur sekılde sıkı kapatıp actıgını farkettık. acaba hastalıgındna sebep gözlerı mı kuruyor da böyle yapıyor yoksa gözlerınde problem mı var dıye dusunuyorduk. nedne öyle yapıyorsun, gözune bırseymı kacıyor dıyınce evet dedı. tabii 4 yasındakı cocugun lafına ınanılmaz. yazında göz muayesını yaptırmıstık ve kusursuzdu. bıraz takıbe alalım bakalım devam edecek mı derken sımdıde tıklıler gıbı göz kırptıgını burnunu kıstırdıgnı dudagını sagdan ya da soldan yukarı asagı anı bır refleksle kaldırıp ındırdıgını gordum.
bu bır davranıs bozuklugumudur? hersey yolunda gozukurken aslında altında yatan ters bıseyler mı var acaba dıye dusunur oldum. sizin alanınız degıl belkı ama sızın de fıkırlerınıze onem verıyorum siz ne dersiniz?
------------- http://lilypie.com">
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 10:11
Eski maillerde de belirttiğim gibi, "tuvalet eğitimi" kedi-köpek yavrularına verilir. İnsanların genetik yapısında ne zaman çiş söyleyecekleri yazılıdır. Zamanı gelince söylerler... Belirtileri eski maillerde. Eğer çocuğu zorladı iseniz, siz arandınız demektir, kekemelik ve tikler böyle bir süreç sonucu çıkarlar... Çocukla aranızı tekrar düzeltmeye bakın... Asla etrafınızın "gazına" gelmeyin. Bazı çocuklar geç halleder, hiç önemli değildir..
|
Mesajı Yazan: asiyegundogdu
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2009 Saat 18:49
hocam ben konuyu yanlıs ıfade ettım sanırım. tuvalet olayı 1,5-2 sene onceydı. evet sonrasında kekemelık gıbı bır problemle bunun karsılıgını almıstık zatn ama cok sukur bunu atlattık. hazıran ayından bu yana eseri bile kalmadı.
bu tamamen baska bır sey. 15 gun önce oğlum grıp olunca farkettım. gözlerını sıkıp açıyordu. babası gözlerı kuruyordur grıpten dedı aldırıs etmedık. grıbı tam gecıyor derken bayramda yenıden geri geldi bu gözlerını sıkmasının yanında burnunu kısmalar dudkalaırnı oynatmalar fılan basladı...
ama artık oğlumun uzerınde psıkolojık baskı olacak hıc bır etkenımız kalmadı. hersey yolunda. grıbın uzerıne verdıgı bır refleks olabılırmı. yoksa baska seyler mı ters gıdıyor acaba 
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2009 Saat 12:39
Grip böyle bir şey yapmaz. Bir çocuk Psikolog veya Psikiyatristi görse iyi olur.
|
|