Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

H1N1 aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20228
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 10:29

Konu: H1N1 aşısı
Mesajı Yazan: gökçen
Konu: H1N1 aşısı
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2009 Saat 11:15
iyi günler hocam benim 5 yaşında ve 1,5 yaşında iki tane çocuğum var ve oğlum ana sınıfına gidiyor onları aşılatmayı düşünüyorum ancak kızımın küçük olduğunu evde bakıldığı için aşıya ihtiyaç yok diyorlar gerek sizin gerekse bakanın yaptığı açıklamalar gayet net ancak çocuklar konu olunca insan tereddütte kalıyor
benim asıl sormak istediğim aşının gelecekte yan etkilerinin çıkabileceği bu sürenin 5 yıl olduğu gibi söylentiler var şimdi aşı yaptırdığımızda yan etkileri ne kadar süre ile ortaya çıkar ve vücut aşıyı ne kadar zamanda tolere eder, vücutta kalıcılığı varmıdır çok teşekkür ederim.....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: gökçen
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2009 Saat 11:24
hocam çok uzattım ama oğlumda yumurta alerjisi çıkmıştı teste 6 ay sonra tekrar yaptırdık doktor alerji azalmış dedi ancak yumurta yiyor vede seviyor alerji olarak hiçbir belirtisi yok sadece gece horlama alerji belirtisi demişti doktor aşı yaptırınca bir şey olurmu aşılar yumurtata üretildiği için

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2009 Saat 11:37
Siz zaten saçmalığı, en can evinden yakalamışsınız. Hem yumurta yiyebiliyor, hem yumurta allerjisi var.. Bu testlerin hiçbiri güvenilir değildir, siz aşılarınızı olun..Yumurtada üretim yeni bir şey değil, şimdiye kadar yapılan bütün mevsimsel grip aşıları yumurtada üretilmişti... Amerika'da yapılan "canlı aşı "ile bizdeki "ölü aşıların" yan tesirlerini karıştırmayın.. Amerika'da yapılan "Flumist" aşısı, 2002'den beri uygulanıyor. 7 seneden beri bize gelmedi... Pahalı bir aşıdır..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat