grip kuluçka süresi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20223
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 18:55
Konu: grip kuluçka süresi
Mesajı Yazan: zeynepserra
Konu: grip kuluçka süresi
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2009 Saat 09:10
hocam 6 yaşında. dün birkaç saatini grip olduğunu sonradan öğrendiğim arkadaşıyla geçirdi. bulaşma olduysa ne zaman hastalanır. bu arada önlemek için ne yapabilirim. çok endişeliyim. lütfen...
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2009 Saat 09:10
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2009 Saat 10:22
4-7 gün sonra kokusu çıkar. Gözünüzde büyütmeyin, ateşini düşürmezseniz,1-2 günde atlatırsınız. Ondan sonra 5-7 gün süren hafif bir öksürük ve grip hali kalıyor. Sakın öksürük veya soğuk algınlığı ilacı vermeyin..
|
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2009 Saat 16:37
hocam 4 günü beklemedi. bugün 2. gün ve biraz önce aniden kendini kötü hissettiğini söyledi kızım. bütün gün gayet neşeliydi aniden ateşlendi. on dakika önce 38,7 idi şimdi 39. hiçbirşey vermedim. üşüyor üstüne battaniye istedi. daha çokyükselişr ateşi diye korkuyorum . dolven vereyim mi. ateşi çok değilmi. panik yaptım. sanki ilk kez hastalanıyormuş gibi. ilk kez sizin tedavinizi uyguluyacağım. o malum hastalıktan çok korkuyorum. kızımız pnömokok aşısıda yok. yardım edin lütfen....
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2009 Saat 20:05
Sakın ateşini düşürme, hele soğuk tatbiki asla uygulama.. 2. gün dediğine göre, seninki hastalığı daha evvel kapmış, arkadaşından almamış...Zatürre ve menenjitten korkma.. Zatürrede nefes alıp verme dakikada 60'ın üstüne çıkar. Menenjittede çok şiddetli ateş, baş ağrısı ve oturamama görürsün.
|
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2009 Saat 20:34
aynen uyguluycam. allah razı olsun sizden...
|
|