Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tedavi Edilmeyen Enfeksiyon...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20180
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 03:45

Konu: Tedavi Edilmeyen Enfeksiyon...
Mesajı Yazan: rüzgar
Konu: Tedavi Edilmeyen Enfeksiyon...
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2009 Saat 10:01
Merhaba Kadir Bey,
Bir türlü emin olamadığımız bir konuyu size danışmak istiyorum.3 yaşın altındaki çocuklarımızda,ateş,öksürük vs gibi tablolar olduğunda sizin tansiyelerinle evde istirahatle geçiriyoruz.Öksürük çok da şiddetlense doktoro götürmüyoruz.Pimpirik anneler olarak bizim merak ettiğimiz şu;çocuklarımız aslında bakteriyel bir çiğer enfeksiyonu vs geçiriyorsa ve ilaçla müdahele edilmeden ateş,öksürük sair şikayetler ortadan kalktı ise,çocuklarımızda gelecekte ortaya çıkacak hasarlar hastalıklar kalıcı sorunlar bırakmış olurmuyuz.Çünkü doktorları hep şöyle hasar kalır böyle hastalık çıkar diye korku filmi senaristi gibi yüreğimize yerini dar ediyor.Sizin bu konudaki yorumunuz nedir acaba?Saygılar,kolaylıklar diliyorum...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2009 Saat 11:11
Doktora gitmenizdeki ana sebep, hastalık viralmi, yoksa bakteriyel olup, antibiyotik gerektiren bir hastalıkmı?? Ben bunun ayırımını yapıyorum, şüphede kalırsam, kan sayımı yaptırıyorum ve "Lökosit(WBC)" sayısına bakıyorum..Düşük çıkarsa, viral deyip antibiyotik vermiyorum... Benim hastalarımda 10 ateşli hastalıktan sadece 1 tanesi antibiyotik alır...Eğer size her ateşlendiğinizde antibiyotik veriliyor ise, yanlış giden bir durum var demektir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat