Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

diş çürümesi devam..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20158
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 23:31

Konu: diş çürümesi devam..
Mesajı Yazan: asiyegundogdu
Konu: diş çürümesi devam..
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2009 Saat 10:41
hocam 6 aydan bıraz daha fazla suredır duzenlı olarak zymflor kullandırıyorum ogluma. bu arada oğlum 4 yasında. sabah aksam dıslerını de fırcalamaya elımden geldıgı kadar önem verıyorum. size daha önce de bahsetmıstım..

"Kadir Hocam benim sorum bu kez diş çürüklüğüyle ilgili. 1 sene önce oğlumun sol köpek dişinde diş etine yakın kısmında toplu iğne ucu kadar sarı gibi yada cok acık kahve rengı gibi bişey vardı. diş tası filan mı acaba dıye dusunuyorduk diş doktoruna gösterdim. çürük dedi. gece beslenmesınden kaynaklanıyor dedı. oğlumla kahvaltıdan hemen sonra ve yatmadan önce dişlerimizi fırcalıyoruz.  ama şöyle bir sorun varki oğlum hala sütünü biberonda ve ballı olarak içiyor. yatmadna once bi biberon ıctıgı gibi gece de uyku arasında 2 defa ve uyanmadan 1 saat önce kadar 1 biberon daha sut ıcıyor. süt diye uyanıyor ama uykusunu acmıyor. gözlerı kapalı yarı uyanık halde dıkıyor bıberonu. artık büyüdün bardakla ıcelım dedım. uyumadan önce ıctıgını ıcıyor ama gece istediğinde bardakla ıcmeyı uykulu haldeyken beceremedı. sut ıcemıyorum bıberonumu ver dıye aglayınca bıberonları yenıden cıkardık meydana.

ama bu gece farkettım sağ kopek dısınde arkaya dogru ıkı dısınde yanı azı dıslerınde de çürümeye meyil var. sanki orda yemek yemısde dısıne sıvasmıs gıbı. diş etının hemen dıbınde. kazısan kazıncak gibi. fırcalıyoruz ama gitmiyor tabii... sanırım cok gecmeden o dıslerımızdede curuk baslıcak. sütü okadar seven bır cocuk versem gunde 1 lıtreye yakın sut ıcer. bol kalsıyum depoladıgı halde dısını o halde gormek benı uzuyor. bu böyle devam eder ve cürükler fazlalaşırsa goruntu ıcınde hıc hoş olmıcak."

bu yazdıgım mail kılıtlı oldugu oldugu ordan yenıdne soramadım. hatırlatmak ıcın kopyaladım. bizim bu sorunumuz devam edıyor. direk sıyah ya da kahverengı curuk olarak degıl ama. dıs etlerının dbplerındne baslayan beyaz beynır bulasmıs gıbı kazısanız cıkıcak gıbı gorunen lekelerımız var. ve yenılerı eklenıyor. bunlar curuk adayı gibi gelıyor bana.

biberonla beslenmeyı kesemedık. ballı sutunu hala bıberonda ve gunde bıkac kez gecelerı ozellıkle ıcıyor. bunlar bıberondan ya da sutune bal karıstırdıgımdna mı kaynaklanıyor.?gunde 2 tane duzenlı verdıgım zymflora karsın nedne yenılerı eklenıyor acaba.

-------------
http://lilypie.com">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2009 Saat 13:30
Zymafluor biraz geç başlandığı için biraz fire vereceksiniz... Günde 4 tablet (aynı anda) veriyorsunuz değilmi. 4 yaşından itibaren 2 değil, 4 vereceksiniz. Ayrıca sütlü gıdalardan yarım saat evvel veya sonra olacak.. Tarifiniz, daha ziyade "Diş taşını" (tartar) andırıyor. Gene bir diş hekimine gösterin...

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2009 Saat 13:35
hocam tam 4 yasında degıl 3 yas 10 aylık :) oyuzdne gunde 2 tane verıyordum. 4 tane mı vermem gerekıyor yani. sütlü gıdalardan yarım saat once veya sonrasına dıkkat etmemıstım. bundan sonra öyle yaparım. diş taşıysa tedavisi gereklı mı?bunlar gecıcı dısler dahi olsa agzında curuk gıbı kotu bır goruntu olmasını ıstemıyorum. sonucta sut dıslerını degıstırmek ıcın onunde 3-4 senesı var...

sütünü biberonla içmesinin bır sakıncası yok yanı öylemı?

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2009 Saat 14:04
Doğum gününe kadar 2 tablet verin.. Biberona gelince, biberonu iptal ederseniz o miktarda süt içeceği garanti ise, kesin. Sütü azaltacak ise, devam edin.

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2009 Saat 14:12
denedım hocam. sütsüz yaşayamayan, gece bile uykusundan uyanıp sütünü arayan oğlum biberonlarını sakladıgımda süte yüz çevirdi.uyurken bıeronlarını arayıp bulup ıcen oğlum bardakla bir bardak bile içmedi.  yuzdne bıberonlarını yenıden cıkartmak zorunda kaldım. günde hemen hemen 750 ml süt içiyor. hasta olup olmadıgını bıle sutu ıcıp ıcmedıgındne anlıyorum. hasta oldugunda ılk terketgı sey süt oluyor. eğer hastayıp dıyıp de sutunu ıcıyorsa önemlı bısey yok :)) ama hasta ve sütü terkettıyse biliyorum ki gercekten durumu vahim :))

diş doktoru bu tartarlara mudahele edebılır mı? ya da etmesınde fayda varmıdır?

hersey ıcın cok tesekkur ederım hocam. iyiki varsınızKizBebek

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2009 Saat 16:32
"Tartar" diş doktorun işi.. Önce bir temizlik yapar, sonra siz muntazam diş fırçalama ile yenilerinin oluşmasına mani olursunuz..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat