9,5 aylık kızımın inatlaşması
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2013
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 21:37
Konu: 9,5 aylık kızımın inatlaşması
Mesajı Yazan: ifakat
Konu: 9,5 aylık kızımın inatlaşması
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2007 Saat 01:54
kızım9.5 aylık 1 haftadır çığlıklar atmaya başladı istediği şey olursa veya ilgi çekmek için yapıyor farkındayım ama ben onun bu şekilde bağırarak ağlayarak birşey yaptırmak isteğine karşıyım 2 gün önce denedim o çığlık atınca bende alçak bir sesle onu taklit ediyorum ikten şaşırdı ben yapıca oda tekrar ediyordu ve gülüyordu artık yapmıyor acaba yanlış bir uygulamamı oldu bilemiyorum kızım çok hırçın her istediğini yapmaya çalışıyorum ilgisini başka yönlere çevirmeye çalışıyorum bu kadar küçük bir bebeğe istediğimiz yaptırılabilirmi merak ediyorum
sevgiler..
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2007 Saat 22:52
Merhaba,
Bu yaştaki bebeğinizin elindeki tek silah bağırmak. İstediklerini yaptırmanın, sizinle iletişim kurmanın, gereksinimlerini karşılamanın tek yolu ağlamak- bağırmak. O yüzden bebeğinizin davranışları normal. Endişelenmeyin, bu kalıcı bir davranış halini almaz. bu kadar küçük bir bebeğin tüm isteklerini yapmaya gayret edin. ilk bir yılında bebekler tam anlamıyla alıcıdır vee aldıkça temel güven duygusu gelişir. birinci yıldan sonra o da hem almayı hem vermeyi öğrenecek.
------------- özlem
|
|