Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1yaş aşısı ve H1N1 aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20073
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 01:44

Konu: 1yaş aşısı ve H1N1 aşısı
Mesajı Yazan: ozdeneren
Konu: 1yaş aşısı ve H1N1 aşısı
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2009 Saat 22:49

Hocam öncelikle iyi akşamlar,

oğlum bir yaşında ve 4 gün önce 1 yaş aşısını oldu, şimdi domuz gribi aşısı yapılmaya başlandı öncelikle yaptırmamaızı önerir misiniz? Eğer cevabınız evetse ne zaman yaptırmalıyım ? Bildiğim kadarıyla 2 aşı arası 30 gün olmalı domuz gribi aşısını da 30 gün sonra mı yaptırayım?
Cevap için şimdiden teşekkürler
                                                                                                                  ÖZDEN

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2009 Saat 14:00
Grip aşısı "ölü aşı" olduğundan, gün farkı önemli değildir, ne zaman olsa yaptırabilirsiniz.

Mesajı Yazan: zeytincin
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2009 Saat 14:33
Hocam merhaba,
İstediğiniz kadar grip aşısı ölü aşı diğer aşıyla aralarında 30 gün olmasına gerek yok diye söyleyin, sağlık ocaklarına yazı gelmiş, 30 gün içinde aşı yapıldıysa grip aşını yapmıyorlar.10 gün önce karma ası son dozu yaptırdık oğluma, doktoru sizin gibi dedi günü önemli değil ölü aşı dedi.Ama sağlık ocağıyla pazartesiden beri kavga ediyorum onlar yapmıyoruz diyor ben yapacaksınız siz bilmiyorsunuz diyorum.Demiştiniz ya erenlerin sağı solu belli olmaz diye siz aklıma geldiniz.
Tüm sağlık ocaklarında böyle mi bilmiyorum ama bizim ordaki sağlık ocağı vurmuyor.Kendi doktorumuz sağlık bakanlığına yazı yazacak bu yanlışı düzeltin diye, size de bilgi vermek istedim.
Kolay gelsin.

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2009 Saat 10:28
Maalesef, bakanlık kendi personelini doğru dürüst eğitmekten aciz. Sanki aşı babasının malı.. Kabahat sizde, ne diye doğruyu söylüyorsunuz!!! "-Yok yapılmadı-" de, salla gitsin..

Mesajı Yazan: sdts
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2009 Saat 12:03
benim oğlumun da son karma aşı zamanı yaklaştı 3 aralıkta yaşına giricek.bende dr nu arayıp sordum önce hangisini yaptıryım diye fark etmez dedi.karma aşımız biraz geçte vurulsa oluyormuş heralde dimi hocam ?

-------------
sdts

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2009 Saat 13:08
Bu yaşlardaki aşılarda, "milimetrik" zaman ayarlamalarına gerek yoktur..

Mesajı Yazan: okyanuus
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2009 Saat 13:40
bana bir şey demediler, yaptırdım eskişehirde... 4 kasımda bir yas asısını oldu oglum...aynı saglık ocagı 18 kasımda h1n1 aşısını yaptı. ben de bu işten bir şey anlamadım.... niye sizde öyle uygulanmıs hayret bir şey ya....demek ki ben de kavga edecektim yapmasalardı, taktım iyice çünkü.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat