kızlarım domuz gribi ve KKK aşısı oldular
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20065
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 08:33
Konu: kızlarım domuz gribi ve KKK aşısı oldular
Mesajı Yazan: ecrinceylin
Konu: kızlarım domuz gribi ve KKK aşısı oldular
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2009 Saat 20:04
hocam bu gün sizi dinleyip iki kızımıda aşılattım 12 . ayda olduğumuz için birde KKK aşısınıda yaptılar bu ay yapmaları gerekiyormuş pnomokok aşısınıda haftaya yaparız dediler yalnız bu iki aşı ağır gelebilir ateşlene bilirler ateşlenirlerse ateş düşürücü ver dediler sizce şu ana kadar olmadı ama gece olursa ateş düşürücü vereyimmi yoksa kendiliğinden geçmesinimi bekleyeyim kızımın biri avsd liydi hatırlatayım birde domuz gribi aşısını 25 gün sonra tekrar yapıcaklarmış cevaplarınız için teşekkürler
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2009 Saat 13:10
Eğer KKK AŞISI doğum gününden evvel yapıldısı ise, yanlış...15. ayda tekrarlatın. KKK aşısı ateş yaparsa 7-10 günler arasında yapabilir... Grip aşısı yaparsa sadece bu akşam yapar. Rahatsız olursa, ateş düşürücü verin.
|
Mesajı Yazan: BÜYÜKHAN
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2009 Saat 13:13
Hocam benim oğlumunda 12.ay aşıları yaklaşıyo 15 aralık doğumlu o zaman 16 aralıkta mı yaptırmamız gerekiyo bu KKK aşısını, aşı takvimine tam doğum gününde gelin yazmışlarda 15 aralıkta mı götüreyim, 16. da mı?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2009 Saat 10:16
İdeal olanı, 13. ayda yaptırmanız.KKK aşısı anneden geçen antikorlar yüzünden 1 yaşından evvel yapıldığında çalışmıyor.. Anne antikorları aşıyı sanki mikrop muş gibi imha ediiyor ve aşı çalışmıyor.
|
|