gifrer
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20012
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 15:08
Konu: gifrer
Mesajı Yazan: egtuna
Konu: gifrer
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2009 Saat 17:25
Kadir bey merhabalar, ben 17 aylık oğlumun burnunu hergün gifrer sıkıp ardından kulak pamuğuyla burnundakileri temizliyorum. gifreri hergün kullanmamın bir zararı var mı? diğer sorum domuz gribi mevsimsel gripten daha mı ağır hasta ediyor? ve kışın neden daha şiddetli oluyor? bir de şu ana kadar hayatını kaybeden hastaların yarısının hiçbir ağlık problemi yokmuş. o zaman hepimiz risk altındamıyız? aşılama için sağlık ocağını aradım ama hala kimsenin bilgisi yok. en azından bizim burda durum böyle. madem bu kadar önemli bir durum neden devlet kişilerin insiyatifine bırakıyor aşı olmayı zorunlu olması gerekmez mi?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2009 Saat 21:24
Gifrer kullanmanızın bir zararı yok. Domuz gribi daha ağır hastalık yapar. Virüsler 36 derece ve altında daha iyi çoğalıyorlar. Sıcak mevsimlerde, yeterli çoğalma olmuyor. Yoksa yazın virüsler "bavullarını" alıp seyahata çıkmıyorlar gene insanlara bulaşıyor, gene hastalık yapıyorlar ama arazlar az oluyor, bazen farkına bile varmıyorsunuz. Bu sebeple vücudumuz bunu bildiğinden, virüs hastalık yaptığında "ATEŞİ" çıkarıyor... Siz ateşi düşürüncede hastalık hem uzuyor hem tehlikeli oluyor. Herhangi bir sebeple ateşi çıkmayanlar çok büyük risk altındadır.
|
|