Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

H1N1 Aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19889
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 17:23

Konu: H1N1 Aşısı
Mesajı Yazan: gökçen
Konu: H1N1 Aşısı
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2009 Saat 15:52
Hocam sizin aşı yaptırmamızı tavsiye ettiğinizi biliyorum ve bakanlık 16 kasımdan itibaren 6 ay 5 yaş arası çocukları aşılamaya başlayacağını açıkladı.... benin 1,5 yaşında bir kızım ve 5 yaşında bir oğlum var aşılatma konusunda çok kararsızım bir çok doktor arkadaş kendi aşı olmadığı gibi çocuklarınıda aşılatmadılar ayrıca bir hemşirenin aşı olduktan sonra felç geçirdiği gibi söylentiler var ne yapacağımızı şaşırdık bizi aydınlatmanızı istiyorum. cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ilgetuna
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2009 Saat 17:44
bende aynı tereddüt içerisindeyim. benimde 1,5 yaşında bir kızım ve 10 yaşında bi oğlum var ne yapcağımı şaşırdım dinlediğim tüm doktorlar aşı yaptırmayın derken sağlık bakanı birde sağlık bakanlığının pandemi kurulundaki doktorlar ve kadir bey aşı olun diyor. normal gribi hafif atlatıyor çocuklarım grip aşısıda yaptırmıyrum ama....

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2009 Saat 20:10
Hastalığın havalar sıcak gittiğinden dolayı mutedil bir seyir göstermesi sizi aldatmasın. Havalar soğuduğunda hastalık esas yüzünü gösterecek. Benim "Domuz gribi" makalemi okuyun. Aşınızı olun.Hiç aşıdan ölen varmı?? Ama bir sürü insan hastalıktan öldü.

Mesajı Yazan: gökçen
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2009 Saat 08:59
hocam, diğer sorulara verdiğiniz cevapları okurken bir şeye rastladım ve sormak istiyorum cevabınızda domuz gribi aşısının 2 veya 4 yaşından evvel yapılmaz diyenler var biraz bekleyin gibi bir cevap vermişsiniz benim 18 aylık bir kızım var bu nedenle o cevabı okuyunca tekrar sormak istedim... cevaplarsanız çok sevinirim... teşekkürler...

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2009 Saat 11:19

Merhaba Kadir Bey,

Konunun en başında aşı yaptırın demiştiniz ya,o günden beri hiç tereddütsüz kararlıydım zaten aşı yaptırmaya,çok isterdim kızımın aşısını siz yapın diye ama maalesef sağlık ocakları yapıyor.
Hafta içi kızımı aşıya götüreceğim.Yanılmıyorsam tek doz yapılıyor ve koldan değilmi,Aşı yapanı terslesede uyarmam gereken bir durum varmı acaba.Grip aşısını sağ koldan bir ay arayla ve son dozu 27 eylülde yapmıştınız.
SAYGILAR.

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2009 Saat 11:43
of hocam,nasıl çalışılıyor anlamadımki,az önce sağlık ocağını aradım ,henüz aşı gelmedi siz ara ara arayın dediler.İstedimki bayrama kadar koruyuculuğu başlasın.?

Mesajı Yazan: faize
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2009 Saat 12:40
hocam bu aşı konusunda benimde kafam karışık. 18 aylık oğlum broşiolit oluyor. kışın sık sık tekrarlıyor. doktorumuz bu aşıyı yaptırın diyor. sizin makalelerinizi okumak istiyorum fakat bulamıyorum. nasıl bulabilirim. ayrıca vitamin şuruplarını öneriyormusunuz. çocuğumun bağışıklığını nasıl güçlendirebilirim? teşekkür ederim.

-------------
faizepehlivan

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2009 Saat 14:02
http://www.anneoluncaanladim.com/yazarlar/21/kadir-tugcu-faap/750/domuz-gribi-ah1n1-2009 - http://www.anneoluncaanladim.com/yazarlar/21/kadir-tugcu-faap/750/domuz-gribi-ah1n1-2009

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: faize
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2009 Saat 15:21
çok teşekkür ederim fatoş

-------------
faizepehlivan

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2009 Saat 14:18
Ağustos-Eylül aylarında elde az aşı olduğundan, 2 veya 4 yaşından büyüklere yapılsın diyenler vardı, ama sonra bu sınır 6 aya indirildi.. Aşı az. Bulan yaptırsın.. Makalem, Yazarlar bölümünde.

Mesajı Yazan: ascioglu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2009 Saat 14:26

merhabalar....

sağlık ocağındaki aşıların bir şişesi ile 10  kişi aşılanıyormuş ve bu aşıların açıldıktan sonra 8 saat içinde tüketilmesi gerekiyormuş.Eğer açılmış ve kullanım süresi dolmak üzereyse çocuğunu aşılatan anneyede yapabiliyorlarmış....Ben yarın götüreceğim kızımı aşıya inşallah banada yaparlar...

**Bu arada aşıdan sonra ağrısı ve ateşi olursa ağrı kesici verebilirmiyim ?
***Aşı olduktan sonra taşıyıcı olurmuyuz ?

çok teşekkürler....

Mesajı Yazan: sdts
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2009 Saat 16:05
hocam aşı vurdurmaya dr muz tavsiye etmesede karar verdim.ancak 15 gün sonra yaşına gircek ve aşısı var
h1n1 i yarın vurdursam 15 sonrda 2.doz vurulucakmış o zamanda bizim aşı zamanımıza denk gelicek nasıl olucak beni bilgilrndirirmisiniz ?
kendi aşısını 20 gün sonra flan vurulması sorun olurmu?
teşekkürler

-------------
sdts

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2009 Saat 16:13
Açılan aşılar, buzdolabında 28 gün bekleyebiliyor. 8 saat lafı uydurma... Ağrı-ateş olursa ilaç verebilirsiniz..Dikkat edin OLURSA....
Aşı ölü aşı olduğundan diğer aşılarla arası önemli değildir.

Mesajı Yazan: humeyram
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2009 Saat 18:07
kadır bey benım kızım 5 bucuk yasında daha yenı atlattı grıp ve domuz grıbı olasılıgı yuksek sızde ole dedınız belırtılerınden dolayı..ben ası yaptırmalımıyım  kızıma..

Mesajı Yazan: okyanuus
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2009 Saat 18:41
arkadaşlar ben eskişehirde oturuyorum. salgın nedeniyle okullar tatil edildi malumunuz. eşim ve ben ikimiz de risk grubundayız, öğretmeniz. bugün bir yasındaki oglumuzla üçümüz aşı olduk. artık bu işin şakası kalmadı. kadir doktorumuza güvenimiz sonsuz. bakalım bundan sonrası nasıl olacak. allah sonumuzu hayretsin....herkese şiddetle tavsiye ediyorum. kulaklarınızı her türlü saçmalıga kapatıp doktorumuzu dinleyin. bugüne kadar hep haklıydı...hep!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat