Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebeğim aç mı kalıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ek Gıda & Beslenme & İştah
Forum Tanımlaması: Ek Gıda & Beslenme & İştah
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19677
Tarih: 01 Tem 2025 Saat 04:19

Konu: bebeğim aç mı kalıyor
Mesajı Yazan: durukuşum
Konu: bebeğim aç mı kalıyor
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 17:46
arkadaşlar bi sorum olacaktı
gerçi kadir beye de sordum ama sizlerden de fikir alayım dedim.
kızım 5 aylık şu ana kadar sadece anne sütü gittik ama 1 kaç haftadır sanırım biraz aç kaldığından ağladı 2-3 kez.ek gıdaya 6 aydan önce geçmke istemiyorum ama çocuğumu aç bırakmak da istemiyorum .ne yapmalıyım sizce?

-------------
hoşgeldin ipek tenli kızım hayatımıza!!!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 18:07

Aç kaldığını bilmenin en kolay yolu kakasına ve rengine bakmaktır canım. Yesilse cok yiyor demektir, belki de gazı vardır sancısı vardır ondan aglamış olabilir. Altın sarısı renginde ise ideal doyuyor demektir. Top top kaka yapıyorsa o zaman aç kalıyordur işte...  Bu dediklerimde Kadir beyin dedikleri..

Ama illa istiyorsan tattırmaya baslayabilirsin... Yogurt, meyve, yemeklerden filan..

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesajı Yazan: ömeremir
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 21:24
bende aynı sorundan yakınıyorum oğlum 4 ay 6 günlük acaba doyuyormu hani ek gıdaya başlanabilir deniyor ya 4. ayda acaba başlasammı diyorum doktorum şuan doyduğunu söyledi ama acaba mı diyorum... 

Mesajı Yazan: Esra
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 21:30
ben çocuklarıma 5 aylıkken başladım...hiç bir zararınıda görmedim...

-------------
http://www.glitterfy.com/"> BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 21:38
o zaman bende biraz daha bekleyim 5. aya kadar...nasılsınız okudum biraz önce hastamıydınız

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 21:55
canlarım sakın emzirmeyi bırakmayın ısrarla emzirin. nesibenin dediği gibi kakasını kontrol edin. 

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 23:00

aslında kakasında bi sorun yok şuan doyuyor ozaman galiba ben artık büyüdü oğlum süt yetmez gibi geliyor

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 23:16
bence de merak etme.. kakasında sorun yoksa niye edişeleniyorsun ki.. belki de başka şeylerden ağlıyordur. mesela diş sıkıntısı olabilirWink

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 23:16
ben 4 aylıkkken başlamıştım bir zararını görmedim çok şükür dr u azar azar başlatmıştı

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2009 Saat 01:06
kakası normal cıvık.her gün en az 1 kez kakasını yapıyor.çoğu zaman daha fazla.
sakın ek gıdaya geçme heveslisi sanmayın.en az 6 ay sadece anne sütü almasından yanayım.
ancak bikaç kez açlığına şahit oldum ama sanırım biraz direnmem gerekiyor.Unhappy

-------------

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2009 Saat 01:43
canım kakası normalse biraz daha dayan derim bende ama yinede sen bilirsin ama anne sütünü devam et bence benimki 18 ay bitecek hala emiyor sık sık değil ama sonuçta emiyor Smile

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2009 Saat 10:14
mecbur kalınmadıkça kesinlikle ilk 6 ay sadece anne sütü... kaka yaparken normalse ve çişini çok yapıyorsa bilinki doymuş sıkıntısı farklı...

Ama açsa mutlaka takviye gerek...

Kadir beyin bir sözü var eğer yetiyorsa verdikleriniz çocuğun ahlakını niçin bozuyorsunuz???

sen ek gıda verirsen şuan bebeğin ya seni tamamen emmek istemezse???

3. ayda bebek süt yetmiyo gibi bi dönem çok çektiği için sanki sürekli emme ihtiyacı hissettiğinden sütünüzün kalmadığı bittiği zannedilirmiş ama 3. aydan sonra daha fazla içermiş bebek ve ona görede süt daha çok gelmeye başlarmış.. Eğer dediğim gibi kaka ve çiş olayı normalse çocuk doyar ve sütünde mutlaka çocuğuna yetecek kadar üretilir...Smile

Ama alışsın ek gıdalarda zorlanmasın dersen 5. ay sonrası meyve suyu meyve püresi ve yoğurt başlanır...

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2009 Saat 11:21
evet haklısınız çocuğum emiyor şimdi 3 gecedir pek rahat uyuyamıyor tekrar doktora gittim bugün doktor gazının olduğunu söyledi 1 saattir uyuyor şimdi galiba yediğim dokundu nohut yemeği yedim ve aksilik 2 gün üstüstte ben evde yapmıştım ertesi günde arkadaşa gittik yemeğe ondada vardı tabi rahatsız olucağı düşünmeden yedim doğumdan beri böyle gazlı yiyecekler yemiyordum ...

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 20:38
teşekkürler arkadaşlar
şu an için iyiyiz.göğüslerimdeki doluluğu eskisi gibi hissetmeyince ben de biraz endişelendim ama keyfi iyi.kakası,idrarı da.bebeğim beni ne kadar emerse  o kadar iyi.
ömer emir gaz seninle ilgili değil bence.kadir bey sendeki gazın bebeğe geçmeyeceğini söylüyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 20:42
ama oğlum şuan ii hiçbir sorun yok belki başka bi sorun vardı ama doktor gazın olduğunu söyledi
Confused

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 21:16
olabilir canım

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 13:21
hediye gazını çıkaramadığın için olmuştur o problem. ben doğumumdan beri hertürlü şeyi yedim içtim kola vs. (fazla aşırıya kaçmadan) ben 1 lt yi bi oturuşta içerdim kolanın doğumdan  beri 2 kocaman bardak içiyorum içtiğimde ama bişicik olmadı şükür... Kesin gazını doğru çıkaramamışındır oda rahatsız etmiştir.

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 13:22
ayşen dediğim gibi eski dolgunluk belli bişiden sonra gidiyo canım oyüzden için rahat olsun derim Big smile

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 20:34
haklısın sibelcim galiba yanlış çıkarmış olabilirim

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2009 Saat 16:19
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

ayşen dediğim gibi eski dolgunluk belli bişiden sonra gidiyo canım oyüzden için rahat olsun derim Big smile

evet haklısın canım
doğumdan sonra herbiri birer karpuz gibi oluyordu.LOLdokunamıyordum taş gibi oluyordu
artık söndü tabi.eskisi gibi olmuyorConfused

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat