Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

su cıcegı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19653
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:49

Konu: su cıcegı
Mesajı Yazan: berke_
Konu: su cıcegı
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2009 Saat 21:23
hocam oglum 30 aylık bugun bıraz atesı var gıbı hıssettım altını alırkende bacaklarında sıvılce gıbı uc tane kızarıklık vardı hemen vucuduna baktım bısey yoktu aksam ustu vucudundada bır kac tane vardı sıvılce gıbı ama sulu ve kasıyo sanırım su cıcegı ben ne yapmalı yada ne yapmamalıyım doktora goturmelımıyım agrı kesıcı vermelımıyım yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tesekkurler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 13:24
Suçiçeği öyle olmaz... Suçiçeği karnında en fazla olur, etrefa gittikçe döküntü sayısı azalır. Bacaklarda 3-5 döküntü varsa, gövdede 15-20 döküntü olması gerekirdi..Tarifiniz sinek ısırması. "Fenistil" jel sürün, kaşıntısını alır.

Mesajı Yazan: berke_
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 14:13
hocam akşam oğlum çok hastalandı doktora götürdük su cicegi dedi şimdi vucuduna da yayıldı benekler gögsünde sırtında bacaklarında suratında ve hatta kafasının içindede var ve çok kaşıyo sizin söylediğiniz kremdende verdi kaşıntı için ama aynı zamanda da bogazları ve kulaklarında da kızarıklık var dedi amoksilisin antibiyotik verdi su çiçegi çıkartırken antibiyotik kullanmak sakıncalı olur mu?

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 14:20
Saçlı deride de çıkması, "suçiçeği" lehinedir. Fenistil'in bir faydası olamayacak, bol duş aldırın, banyo zararlı değildir, hurafelere kanmayın. Kaşıntının en iyi ilacı banyodur. Boğazında bir şey olduğunu zannetmiyorum, suçiçeği, boğazda bile çıkabilr, tahminim "kızarıklık" dediği, suçiçeği döküntüleri ..

Mesajı Yazan: mell
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 15:11
hocam bir hastalığı geçirmiş çocuğa o hastalığın aşısı sonradan yapılırmı.örneğin su çiçeği geçirmiş bir çocuğa su çiçeği aşı zamanı gelince bu aşıyı yaptırmamızın gereği varmıdır?
 birde oğlum 6.hastalık diye bir hastalık geçirmişti ve bu hastalığı ilk defa duydum birde 5.hastalık varmış hocam bu tür hastalıklar hakkında bilgi verebilirmisiniz.nasıl oluşur ne kullanmalı ne yapmalı?(oğlumu 6.hastalıkta 3 tane farklı dr. gördü üçüde boğaz kızarıklığı diye antibiyotik verdi.size danıştığımda  6.hastalıktır dediniz ve öyle çıktı. o yüzden boşuna ilaç vermek istemiyorum bu gibi hastalıklarda)

teşekkürler saygılar..

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 15:17
Suçiçeği geçirmiş bir hastaya "Suçiçeği aşısı" gerekmez. Benim yazarlar bölümünde bir makalem var: "Döküntülü Hastalıkların Tarihi Sınıflandırması" diye. Onu okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat