Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

depresyondamıyım acaba??

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Hamilelik ve Doğum Sonrası Depresyon & Depresyon
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19310
Tarih: 28 Ara 2024 Saat 16:48

Konu: depresyondamıyım acaba??
Mesajı Yazan: yenianne
Konu: depresyondamıyım acaba??
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2009 Saat 20:52

Merhaba; 4.5 aylık bir kızım var. Son zamanlarda omuz ve sırt ağrılarım başladı ve kendimi yorgun hissediyorum. Bazen ev işi ve yemek yapmak zor geliyor ama yinede kendimi motive edip yapıyorum. Bazen kendimi bu hayata ait hissetmiyorum. Ama kızımı düşününce böyle düşünmekten vazgeçiyorum. Çalışıyordum işten çıktım. İlk defa evde oturacağım.  Sanki bir gün bile dışarı çıkmassam depresyona gireceğim sanıyorum. Bazen içimde bir bunaltı oluyor, bir sıkıntı düşüyor. Hayat sadece ev işi ve çocuk bakmaktan mı ibaret diyorum. Örgü örmeye başladım kafamı dağıtmak için. Depresyona girmekten korkuyorum. Bu mutluluğumun bozulmasından korkuyorum. Ya sıkılıp çocuğumu terk edersem yada birden bunalıp intihar edersem bende diyorum çünkü t.v ve gazetelerde bunları görüyoruz sizce benim durumum nedir??  İlaç kullanmaktan korkuyorum. Hayatımın monoton olduğunu düşünüyorum. Ama biliyorumki herkesin hayatı böyle... Lütfen yardımcı olurmusunuz? Depresyon ilaçları emzirirken bebeğe zarar verir diye biliyorum çünkü...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2009 Saat 15:33
doğum sonrası depresyona ait pek çok belirtiyi gösteriyorsunuz, ancak bun adoğru karar verebilmek için yüzü yüze bir psikiyatristle görüşmeniz daha doğru olacaktır. doğum sonrası depresyonlarda pek çok anne hala emziriyor olduğu için birinci tercih olarak ilaç kullanmayı tercih etmiyoruz. ancak depresyon annelik yapabilmeni
önüne geçiyorsa, kişiyi yaşamından bezdirecek hale geldiyse ilaç düşünülebilir

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat