Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

süt

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19259
Tarih: 25 Şub 2026 Saat 06:19

Konu: süt
Mesajı Yazan: eceselcuk
Konu: süt
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2009 Saat 23:24
hocam merhaba,süt konusunda kafam o kadar karışıkki sizin görüşlerinize ihtiyacım var.ben oğluma her gün 500 ml süt içirmeye çalışırken bazı dr.ların söyledikleri kafamı karıştırıyor.prof ahmet aydın kesinlikle uht sütleri tüketmememizi bunun yarardan çok zarar verdiğini uzun uzun anlatıyor.bu sütlerle vücudun bağışıklık sistemini bozuyormuşuz,kalsiyum emilimi yeşil yapraklılarda daha fazlaymış,homejenizasyon ilerdeki hastalıklara zemin hazırlıyormuş vs...günlük mandıra sütü öneriyor ama şehirde bunu bulamazsak günlük şişe sütler alınmalı diyor.hele bir dr daha var ki açıklamaları tam bi felaket..hastalarına kesinlikle sütü kesmelerini söylüyor süt ürünleri kullanılabilirmiş ama süt kesinlikle..kadınlardaki kemik erimesinin engellenmesinin bile sütle hiç bir alaksı yokmuş hatta bu sütler kadınsal hastalıklara zemin hazırlıyormuş.bende her gün süt içen birisi olarak şaşırdım kaldım. yoğurdu her ikiside öneriyor ama evde yapılmış olacak.bu tür söylemler uzayıp gidiyor lütfen bizi aydınlatın sizin görüşleriniz bizim için çok önemli....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2009 Saat 11:13
Yeşil yapraklı bitkilerden günlük kalsiyumunuzu alabilmeniz için ne kadar yemeniz gerektiğini hiç söylüyorlarmı?? Söylemezler, zira 2.5 kilo yedirmeniz gerekir. Çok tavsiye ettikleri "Dereotu" 2-3 demet hergün çocuğunuza yedirebilirmisiniz??  Nüfusu 10 milyonu geçen bir şehirde
 mandıra sütü dağıtımı nasıl yapılacak?? Bunlar saçma sapan önerilerdir. Bunlar gitsinlerde bizden çok daha fazla süt tüketen Avrupa ve Amerika halkına bu yalanları söylesinler. Bizim çocukların nerede ise 10 misli miktarda süt tüketen ülkelerde anemi çok nadir olduğu halde niye bizim çocuklar anemik, onun hesabını versinler.. Tarih bunlardan hesap soracaktır. Bu isimleri asla unutmayacağız..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat