Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş ve Öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18917
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 17:33

Konu: Ateş ve Öksürük
Mesajı Yazan: kudicem
Konu: Ateş ve Öksürük
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 11:04
Merhaba Doktor Bey;
Oğlum      8. ayın içinde ve 8200 gr.    (35 haftalık 2550 doğmuştu). Geçen haftaki kontrolümüzde 1 ayda 1500 gr. kadar kilo almışız ama boyumuz 1 cm. uzamış diye doktor çinko takviyesi verdi (Zİnco C şurup) Sizce kullanmalı mıyım?

Doktor kontorlünde diş görünmüyordu, kontrolde 3-4 gün sonra oğlumda ateş başladı 3-4 gün sürdü 37-39 arasında değişti. Arada bir Calpol verdim. İştahımız da azaldı (Bu arada ek gıda+anne sütü alıyoruz- gece sadece anne sütü). Dün gece ateşimiz çıkmadı çok şükür ama şimdi de öksürük başladı kesik kesik arada bir ama tok bir sesle daha çok gece uykuda veya hemen uyanınca. Çok mızmız bir bebek değildi am abu ateşle birlikte kucaktan inmez oldu sürekli bi mızıldanma modunda. İkizi olan kızımla bu yüzden nerdeyse hiç ilgilenemez oldum.

Sizce öksürük için ne yapmalıyım? Şurup vs. başlasam mı? Yada ciğerlerini dinletmek için tekrar doktora gitmeli miyim?

Çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 14:54
1 ayda 1500gram baya iyi bir miktar. Bana kalırsa boyu yanlış ölçüldü..Dişler ateş yapmaz. Huzursuzluğu, geçirdiği gripal enfeksiyon sonucu... Göğüse inme hadisesinde anında ateşi çok yüksek derecelere çıkar. Öksürük için benim makalelerimi va gelen maillerin cevaplarını okuyun.

Mesajı Yazan: kudicem
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2009 Saat 15:38
Doktor bey, oğlumun boğazı kızarık diye doktor antibiyotik verdi 3 gün kullanın dedi, TREMAC diye birşey. İlk günün sonunda alnımızda ve vücudumuzda kızarıklıklar oldu ilaçtanmı diye düşünürken ikinci dozu vermeden önce ishal oldu zaten 3 gunluk ilaç versem mi vermesm mi diye tereddütte kaldım ama sonra oğlumun ikizi de (kızım) ishal oldu. Herhalde ilaçtan değil diye 3üncü dozu tamamladık. İshalimiz hala geçmedi, iştahımız yerinde ama kızarıklıklar bir görünüp bir kayboluyolar. Ben biryerde yalnış yapıyorum ama nerde?

Bu ishal için ne yapmalıyım? Bütün bunlara o ilaç mı sebep oldu? Bu arada ferrosanol-devit3 ve zincoC yi kestim bana yol gösterir misiniz?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2009 Saat 22:37
Demir alan çocuklar en sudan sebeplerle hemen hasta olurlar. Zira, demir mikroplar için "büyüme hormonu " gibi tesir eder. Siz bütün ilaçları kesin. İyileşince ( 1 yaşına kadar) Multi-Tabs, hergün 1 ml. verin o kadar. İshal için sakın ilaç kullanmayın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat